Musikk & kultur Nyheter 

Profesjonell fotograf – eller ta bildene selv

I dagens samfunn løper vi alle sammen rundt med et kamera i lommen. Det som en gang var kun en telefon er blitt et multiverktøy som har gjort at vi noen ganger tror vi kan klare alle oppgaver selv. Og, vi klarer jo flere oppgaver selv da eksempelvis kameraene i mobiltelefonen er blitt så bra som de er. Men, strekker de så langt at vi kan klare alt av bilder selv? Eksempelvis til familieportretter.

Vi spurte fotograf Ole Walter Sundlo hos Sundlo Foto hva han tenkte om dette.

Spørsmålet om du bør ta familiebildene selv eller ansette en profesjonell fotograf avhenger av flere faktorer, inkludert dine egne ferdigheter, tilgjengelig utstyr, budsjett og hvor viktig resultatet er for deg. Her er noen faktorer å vurdere:

1. Ferdigheter og erfaring:

  • Hvis du har gode fotograferingsferdigheter, forstår prinsippene for komposisjon, belysning og kamerainnstillinger, og har tidligere tatt vellykkede bilder, kan du vurdere å ta bildene selv.
  • Hvis du mangler erfaring og er usikker på resultatene, kan det være lurt å vurdere en profesjonell for å sikre kvaliteten.

2. Utstyr:

  • Eier du et kvalitetskamera og har tilgang til annet nødvendig fotoutstyr som stativ, blitser, og ulike objektiver? Profesjonelle fotografer har ofte tilgang til et bredt spekter av utstyr som kan bidra til å forbedre bildene.

3. Tid og innsats:

  • Å ta familiebilder selv kan være tidkrevende, spesielt hvis du ønsker å oppnå spesifikke effekter eller jobbe med ulike settinger. Profesjonelle fotografer kan bidra til å spare tid og innsats.

4. Anledningen:

  • Hvis det er en spesiell anledning som bryllup, nyfødtfotografering eller familiens årlige portrett, kan det være verdt å investere i en profesjonell fotograf for å fange øyeblikket på en spesiell og minneverdig måte.

5. Kreativitet og kunstnerisk visjon:

  • Profesjonelle fotografer kan bidra med kreativitet og kunstnerisk visjon for å skape bilder som skiller seg ut. Hvis du verdsetter originalitet og ønsker spesifikke estetiske kvaliteter, kan det være lurt å velge en profesjonell.

6. Budsjett:

  • Det er også viktig å vurdere økonomien. Profesjonelle fotografer tar seg vanligvis betalt for sine tjenester. Hvis budsjettet tillater det og du verdsetter høykvalitetsbilder, kan det være verdt investeringen.

Konklusjon: Hvis du er komfortabel med fotografering og har tilstrekkelig utstyr, kan du prøve å ta familiebildene selv. Men hvis du ønsker profesjonell kvalitet, spesialisert kunnskap, og en stressfri opplevelse, kan det være lurt å ansette en fotograf. Det kan også være en god idé å kombinere begge alternativene ved å ta noen bilder selv og deretter ansette en fotograf for spesielle øyeblikk eller for å få et ekstra profesjonelt preg på bildeserien.

Related posts