Megakampen mellom Cecilia Brækhus og irske Katie Taylor – vil den bli noe av?

Brækhus vs. Taylor er en kamp som kan ta kvinneboksing til et helt nytt nivå.

Det er få ting i boksesporten som gjør fans like opprømte som tanken på å ha en ubestridt mester som innehar alle de fire store beltene på samme tid. Det faktum at denne prestasjonen er så uvanlig, og at definisjonen av «ubestridt» betyr at bokseren utvilsomt er nummer 1, gjør det til den ultimate utmerkelse for alle i sporten.

Å krone en ubestridt mester er utrolig vanskelig når du tenker på de fire forskjellige organisasjonene – WBC, WBA, IBF og WBO, og deres forskjellige krav, utfordrere, og så videre.

Det er nettopp derfor boksere som er ubestridte mestere får så stor respekt, siden det kun finnes en håndfull av dem gjennom boksehistorien, både på herre- og kvinnesiden. Når du tar alt dette med i beregning, og innser at det ikke bare er en, men tre ubestridte mestere i kvinneboksingens verden, er det både fascinerende og spennende på samme tid.

Listen over disse kvinnelige utøverne består av Katie Taylor, den irske lettvektsbokseren som vant gullmedalje i OL i London i 2012, vår norske Cecilia Brækhus – en av tidenes beste boksere – og Claressa Shields, en amerikansk mellomvektsbokser som er en av de mest eksepsjonelle bokserne gjennom tidene.

Det var selvfølgelig ingen tvil om at bare tanken på en kamp mellom to av disse tre ville bli hypet opp i årevis. Dette har særlig stemt for en mulig kamp mellom Brækhus og Taylor. De siste årene har kampen blitt snakket om som den hver av dem må vinne, og utøverne selv har lekt med tanken. På grunn av vektforskjellen mellom dem har det aldri blitt med mer enn tanken, men nå er det langt mer realistisk enn før. Det får boksefans over hele verden til å sikle. Når var sist gang to aktive og ubestridte mestere gikk mot hverandre i bokseringen? Det vil garantert bli hett hos bookmakere og norske casino på nett dersom vår kjære Cecilia Brækhus skulle i ringen mot Katie Taylor!

Fansen er nemlig ikke de eneste som ser fram mot en sånn kamp. Med tanke på hvor stor den blir, vil både bookmakere og oddsspillere vente i spenning. Boksing er nemlig store oddsfavoritter både i Norge og i Irland, så dette vil bli en stor event. Med tanke på at Brækhus er betydelig tyngre og kraftigere enn Taylor, vil oddsen sannsynligvis gå i hennes favør. Likevel er det mange faktorer i sving i en boksekamp; hvem får hjemmebane? Hvilken vektklasse skal de slåss i? Eller vil de gå for avtalt vekt? Det er mye som kan påvirke utfallet av storkampen.

Basert på uttalelser fra Brækhus og teamet hennes i det siste, virker det som de ønsker å få til denne kampen. Det betyr at det er muligheter for det i framtiden. Selv om det fortsatt ikke er kommet informasjon om planlagte datoer eller forhandlinger mellom partene, er det tydelig at det finnes en intensjon om å få gått kampen. Ifølge Brækhus’ trener Abel Sanchez, er denne kampen deres førsteprioritet akkurat nå.

Med 36 seiere og 0 tap har Brækhus vært gjennom det meste allerede, og har bevist gang på gang at hun er en av de beste. Det samme kan egentlig sies om Taylor, som regnes som en av de beste bokserne i Irland gjennom tidene – uavhengig av kjønn. Selv om hun med 15-0 har under halvparten av kampene Brækhus har, er det ingen tvil om kvaliteten hennes. 

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.