Reise 

Norwegians trafikktall for juli: Fyllingsgraden øker og veksten flater ut

Norwegians trafikktall for juli viser at over 3,7 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Fyllingsgraden var på 93,5 prosent, opp et halvt prosentpoeng.

Totalt 3 714 432 passasjerer fløy med selskapet denne måneden. Den totale trafikken (RPK) økte med seks prosent og kapasiteten (ASK) økte med fem prosent.

– Trafikktallene viser at veksten flater ut, i tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, etter en periode med kraftig ekspansjon og betydelige investeringer. Tallene viser også at passasjerene reiser lengre og at flyene er fullere, noe som betyr at stadig flere velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst interkontinentalt, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

Norwegians langdistanseflyvninger har hatt en kapasitetsøkning på 20 prosent sammenlignet med fjoråret og en fyllingsgrad på 94 prosent. Antall amerikanske reisende øker fortsatt. I juli var om lag halvparten av passasjerene på flyvninger mellom USA og Europa amerikanere. 

– Norwegian bidrar til økt verdiskaping i alle marked vi flyr. Økt turisme skaper nye arbeidsplasser, driver økonomisk vekst og sosial utvikling, fortsetter Karlsen. 

Norwegian fikk levert én fabrikkny 787 Dreamliner i juli. Selskapet har redusert CO2-utslippene i juli fra 68 til 67 gram per passasjerkilometer sammenlignet med samme periode i fjor. Med en gjennomsnittsalder på 3,8 år, har Norwegian en av de mest drivstoffbesparende og miljøvennlige flyflåtene i verden. Takket være den unge flåten, har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008. 

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var på 68,1 prosent. Punktligheten ble negativt påvirket av generelle sommerforsinkelser i europeisk luftrom utenfor Norwegians kontroll. I tillegg har selskapets bruk av innleiefly påvirket punktligheten negativt.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.