Populære strømmetjenester – flere fordeler med streaming

TV-hverdagen er i ferd med å endre seg. Strømmetjenester overtar stadig mer av markedet og enkelte velger å kvitte seg med de tradisjonelle TV-pakkene. Det kan det være flere gode grunner til.

Streaming er ikke lenger forbundet med gråsone-sider i internettets avkroker – selv om de ulovlige strømmemulighetene fremdeles lever i beste velgående – men har i dag blitt et populært alternativ til de klassiske TV-pakkene. Særlig blant dem under 40 år er seertallene for linær TV-titting fallende, viser undersøkelse.

Trolig abonnerer du allerede på en eller flere strømmetjenester som Netflix, HBO, Dplay, Viasat eller lignende og kanskje foretrekker du nettopp disse alternativene når du skal følge med i din favoritt-serie. I dag kan du også se live-TV, film og sport via ulike strømmetjenester og særlig fotball har blitt vanlig å strømme. Slik har du muligheten til alltid å følge med på ditt favorittlag – det være Tottenham i Premier League eller Vålerenga i Eliteserien – uansett om du står på bussen, er i butikken og handler eller sitter dypt plassert i sofakroken. Det finnes mange forskjellige streaming-utbydere og du kan for eksempel lese mer om hvordan du kan se Eliteserien her.

Kilde: Pixabay

Uansett hva og hvordan du ønsker å se TV-innhold finnes det flere fordeler med å velge en (lovlig) strømmeløsning.

Bedre pris

Det er mye billigere å abonnere på de strømmetjenestene du benytter enn å betale for en tradisjonell TV-pakke gjennom din leverandør. En alminnelig TV-pakke koster ofte fra ca. 1000 kroner og oppover per måned, mens du for de mest populære streamingtjenestene typisk betaler 100-200 kr i måneden. Ja, TV-pakken inneholder mange flere kanaler, men sannsynligheten er også stor for at du betaler for kanaler du sjelden eller aldri ser på. 

Reklamefritt

Hvor mange ganger har du egentlig forbannet deg over reklamer mellom eller under filmen eller programmet du ser på TV? Det kan du slippe for hvis du velger å se TV ved hjelp av en strømmetjeneste. Hvis du strømmer TV-innhold kan du sette deg ned foran TV-en, nettbrettet eller mobilen og se dine favorittprogram uten reklameavbrudd. Enkelte tjenester tilbyr også at du kan se noen av produksjonene deres gratis mot at det vises reklame både før og under programmene.

Hvor som helst og når som helst

Med strømmetjenester opplever du en tilgjengelighet som den klassiske TV-tittingen ikke kan hamle opp med. Du behøver verken å benke deg foran TV-en i stuen, krangle med kjæresten om hvem som skal ha fjernkontrollen eller å følge med i sendetidspunkter. Streaming lar deg se ditt favoritt-TV når du selv ønsker det og du er heller ikke begrenset av sted. Strømmingen kan også skje på alle typer moderne, mobile enheter som nettbrett og smarttelefoner.

Kilde: Pixabay

Husk imidlertid at det finnes streaming-feller. På nettet eksisterer det utallige sider som tilbyr ulovlig streaming, altså sider som ikke har rettigheter til å strømme produsentens innhold. Disse sidene kan også være forbundet med økt fare for at datamaskinen din blir infisert av virus eller annen skadelig malware, så det er smart å utvise nettvett også når det kommer til streaming.