Sport 

Vestkantlagene ute av cupen

Årets tredje runde i NM ble en gedigen nedtur vestsiden av hovedstaden. Både Stabæk og Bærum forsvant rett ut, noe som ble ekstra surt siden Vålerenga snek seg videre mot Skeid. Dette betyr også at det ikke blir noen finale i 2018, og nå begynner det å bli en stund siden sist gang et lag fra denne kanten av byen spilte cupfinale.
Toppfotballen i Oslo Vest har nemlig ligget i dvale siden Lyn gikk konkurs i 2010, men vi antar at de fleste av de fotballinteresserte har adoptert Stabæk som det nye favorittlaget sitt. Bæringene spilte sin siste cupfinale i 2009, men i den tredje runden ble det bråstopp mot Mjøndalen. Bærum led samme skjebne, men det var forventet at gultrøyene skulle ryke mot Strømsgodset.

Stabæk med en tung sesongstart

Det positive med å ryke tidlig ut av cupen er at alt fokuset kan rettes mot Eliteserien, noe som ser ut til å bli nødvendig for Stabæk denne sesongen. Etter at klubben vant seriegull i 2008 har det gått veldig mye i rykk og napp for bæringene, som har slitt med mange utenomsportslige ting og dårlig økonomi. Laget havnet helt sist i Tippeligaen i 2012, men lyktes å rykke opp igjen på første forsøk. Laget har således vært i den øverste divisjonen siden 2014, men de fleste sportsspilltips heller i retning av at laget skal slite med å hevde seg i Eliteserien denne sesongen. Stabæk-gull i år gir således 501 i odds, mens storfavoritten Rosenborg står til 1,83. Denne klasseforskjellen var uansett ikke tydelig i kampen på Nadderud 13. mai, hvor Stabæk hadde fortjent minst fortjent ett poeng mot trønderne. Det er allikevel typisk for bunnlag å tape slike kamper knepent, og det kan fort bli en lang sesong på Nadderud. 

Nytt stadion på Vestkanten?

Det store spørsmålet er således hvordan fotballen i Oslo Vest kan våkne fra dvalen den befinner seg i for tiden. Stabæk trenger utvilsomt et nytt stadion, men fiaskoen på Fornebu har ført til at det rett og slett ikke finnes penger til å bygge et nytt og moderne anlegg. Nadderud har selvsagt mye sjarm og gode minner, men skal klubben komme seg videre må moderne fasiliteter på plass. Forhåpentligvis kan Lyn komme seg opp i Obos-ligaen på sikt, sånn at det kan bli aktuelt med banedeling. Dette sitter naturlig nok langt inne for mange av de mest hardbarka supporterne, men det er muligens det eneste alternativet som kan få et realistisk stadionalternativ opp på beina igjen.
 

Grepet kan festes

Potensialet til å få på plass et fotballag for hele Bærum og Oslo Vest er uansett enormt, og vi føler kanskje at Stabæk har sovet en smule i timen. Stabæk er utvilsomt Bærums lag, men det finnes en enorm interesse på Vestkanten, som betyr at det ikke er noe i veien for at Stabæk kan oppnå et snitt på rundt 10 000 tilskuere med de riktige fasilitetene. Skal dette allikevel bli en realitet, må klubben først og fremst etablere seg i toppen av norsk fotball, noe som fort kan bli en utfordring med tanke på årets dårlige sesongstart.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.