VigelandsparkenMusikk & kultur 

Opplev Oslo vest og det rike tilbudet den har

Sommeren er i anmarsj, og da er det få steder i Norge som slår Østlandet. Gradestokken i den vakre hovedstaden vår ligger ofte over 20 grader, og den lune Oslofjorden ser til at vi slipper storm og nordavind som folk ofte opplever i andre deler av landet.

Oslo er rett og slett en fantastisk sommerby som kan tilby en rekke tilbud rett utenfor døren. Og, i Oslo vest kryr det av severdigheter som du kan oppsøke enten du bor her eller bare er på en kort visitt. Oslo er en delt by, kun adskilt av Akerselva som renner tvers igjennom Oslo og deler den i øst og vest.

Norsk fotball med nostalgi

Vi skal innrømme at toppfotballen i Oslo Vest har ligget i dvale etter Lyns dramatiske konkurs for noen år siden, men klubben lever i disse dager i beste velgående på nivå 4 (3.divisjon) i norsk fotball. I samme avdeling finner vi den gamle storklubben Frigg, og det er duket for et nostalgisk oppgjør når disse to klubbene braker sammen på Bislett 17. juni. Begge lagene har fått en god start på sesongen, og det blir spennende å se om de kan være med i opprykkskampen til 2. divisjon. Ingen av klubbene har spill i Eliteserien som mål akkurat nå, og oddsen er derfor god på at de tar steget opp på nivå 3. Vi tipper allikevel at dette blir et byderby hvor det kommer til å stå mye på spill, og dette blir derfor garantert en kamp begge lagene ikke vil tape.

Museer i toppklasse

Fotball er allikevel ikke all kulturen du kan få med deg på Vestkanten, og både Vigelandsparken og Vigeland-museet er blant de mest populære attraksjonene. Skulpturparken i Frognerparken har over 200 statuer, hvor Sinnataggen, Monolitten og Livshjulet er blant de mest kjente. I museet kan du lære mer om Vigelands portretter og monumenter, samt se en autentisk og restaurert versjon av hvordan kunstneren bodde mens han lagde kunstnerverkene sine i Oslo.

Frisk opp litteraturkunnskapene

Hvis du er mer interessert i skriftlige kunstnere kan du avlegge Ibsen-museet et besøk, hvor du kan få en guidet tur i arbeidet til det som kanskje er verdens mest berømte norske forfatter. Litt lenger ned på Karl Johans gate kan du besøke Litteraturhuset som alltid huser en forestilling på hovedscenen. I tillegg kan du kose deg i den langåpne kafeen eller kanskje finne et par bøker du ønsker å kjøpe i bokhandelen.

Bli bedre kjent med hovedstadens historie

Oslo vest huser også hovedstadens bymuseum hvor du kan bli bedre kjent med byens historie gjennom tusen år. Se hvordan Oslo utviklet seg fra en liten provinsby til å bli det økonomiske og politiske maktsentrumet i Norge. Museet tilbyr også flere familieaktiviteter som gjør at de aller minste ikke kjeder seg. Som et lite tips kan vi også fortelle at museet har gratis adgang på lørdager, noe som fort kan komme godt med siden Oslo vest ikke akkurat er en billig destinasjon å besøke.
 

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.