Toppkamp på Stabæk?

Selv om vinteren ligger tungt over Østlandet er Stabæk godt i gang med forberedelsene til 2018-sesongen, og årets to første treningskamper har absolutt gitt grobunn for optimisme til at laget kan forbedre fjorårets niendeplass.
I den jevne Eliteserien bør klubben ha som mål å etablere seg på den øvre halvdelen til tross for at det finnes klubber med større ressurser. De første treningskampene har allikevel vist at spillermaterialet i klubben er såpass bra at klubben forhåpentligvis kan komme seg over 40 poeng denne sesongen.

Lett match i treningskampene

De to første kampene har i hvertfall fortonet seg som en drøm for bæringene med 5–1 over Asker og 7–1  mot OBOS-laget Kongsvinger. Vi kan vedgå at motstanden ikke har vært den sterkeste, men tolv mål på to kamper lar seg uansett høre. Blant bookmakere som tilbyr sportsspill som bet365 er Stabæk allikevel ikke tippet i toppen denne sesongen, og det kan lønne seg å følge med på nyhetsportaler for siste nytt om oppkjøringen i den norske Eliteserien, slik at du kan se om om tippe-tipsene endrer seg fram mot seriestarten.

Resten av oppkjøringen blir mer krevende

Laget får testet seg langt mer i februar når det skal måle krefter mot divisjonsrivalene Sandefjord, Vålerenga og Odd. Vi kan allikevel ikke regne med at laget får satt seg ordentlig før avreise til treningsleiren på Marbella 19. februar. Deretter følger den siste treningskampen mot Sarpsborg før alvoret sparkes i gang borte mot Strømsgodset 11. mars. I den andre og tredje serierunden skal Stabæk måle krefter mot de nyopprykkede lagene Start og Ranheim, noe som forhåpentligvis kan føre til en flyvende start for Nadderuds stolthet. Det skal allikevel nevnes at det ofte er vanskeligst å møte nyopprykkede lag i begynnelsen av sesongen.

Forsvaret må forsterkes

Mye av Stabæks problemer forrige sesong var at laget slapp inn 50 mål på 30 seriekamper. Dette er et alt for høyt tall hvis laget skal gjøre seg opp forhåpninger om å kjempe på øvre halvdel, og muligens kan Lars Sætra være en aktuell forsterkning i forsvaret etter et mislykket opphold i Kina. Den ruvende midtstopperen ble nylig løst fra kontrakten i Østen, og vi føler oss ganske sikre på at han ønsker å bosette seg på Østlandet igjen. Sætra har nemlig bakgrunn fra Strømsgodset, og han bør absolutt ha kvaliteter til å forsterke Stabæk-forsvaret. I tillegg har klubben hentet Abdul Basit-Agouda fra Strømsgodset og Simen Lillevik har vendt tilbake fra et låneopphold i Kongsvinger.

En plass på øvre halvdel er realistisk

Bak suverene Rosenborg er det veldig jevnt i norsk fotball, og med full klaff kan en klubb som Stabæk til og med blande seg inn i medaljekampen. Det må allikevel nevnes at det også fort kan gå motsatt vei, og da særlig i en sesong hvor to av de tre nyopprykkede lagene virker veldig sterke. Stabæk har heller ikke vært særlig aktive på overgangsmarkedet så langt, og én forsterkning i hvert ledd må nok til for at laget skal være helt sikkert på å ikke havne i bunnstriden i løpet av høsten.
 

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.