Ronald Koeman har vist i både Southampton og Everton at han ikke nøler med å kvitte seg med daukjøtt for å forbedre laget.Sport 

Blir Barkley og Lukaku?

Everton er en klubb som sliter med å finne plassen sin i det engelske fotballhierarkiet etter storhetstiden på 1980-tallet. På den tiden holdt det lenge med god innsats og britiske spillere for å nå helt til topps, men etableringen av Premier League i 1992 førte til at «The Toffeemen» havnet noe i bakleksa. 

Siden 1992 har ikke klubben vært i nærheten av å kjempe om tittelen, og laget har sågar flørtet med nedrykk et par ganger, hvor de reddet seg på den siste kampdagen. I årets sesong har de derimot vist veldig godt spill, og klubben har til og med ligaens toppscorer i Romelu Lukaku samt midtbanejuvelen Ross Barkley på laget. Videre suksess er således betinget av at Everton klarer å overtale de to stjernene til å signere nye kontrakter som binder dem til Goodison Park de neste sesongene.

Tilnærmet årsverste mot West Ham

Helgens kamp mot West Ham var allikevel en søvndyssende affære som mest minnet om en treningskamp i juli. Et premier league tips for de neste rundene er således at Everton ikke får med seg så mange poeng i sesongavslutningen. I neste serierunde venter serieleder Chelsea på Goodison Park, og i skrivende stund får du 3,40 i odds på at Everton sikrer nok en hjemmesider. Dette er allikevel et risikabelt spill, ettersom Chelsea viste mot Tottenham at laget er på offensiven igjen i gullkampen i Premier League. 

Koeman har forsterket spillerstallen betraktelig

Ansettelsen av Ronald Koeman ble betraktet med store forventninger fra de fleste Everton-supporterne, og nederlenderen har spesielt forbedret det defensive spillet. I tillegg har han lykkes med å hente inn spennende nykommere som Morgan Schneiderlin, samtidig om flere aldrende spillere ble sendt videre til mindre klubber i Premier League og Championship. Everton-fansen håper derfor på nye spillere til sommeren, men den viktigste jobben blir nok å overtale årets nøkkelspillere til å bli værende.

Ronald Koeman har vist i både Southampton og Everton at han ikke nøler med å kvitte seg med daukjøtt for å forbedre laget.
Ronald Koeman har vist i både Southampton og Everton at han ikke nøler med å kvitte seg med daukjøtt for å forbedre laget. |
Foto: Ronnie Macdonald

Framtiden til Barkley og Lukaku

De to spillerne flest Everton-fans ønsker å beholde er selvsagt midtbanemotoren Ross Barkley og toppscoreren Romelu Lukaku. Førstnevnte har fått en del kritikk fra Koeman denne sesongen, men den egenutviklede spilleren har i løpet av våren vist at han blir dypt savnet på midtbanen hvis han forsvinner. Kontrakten til Barkley utløper neste sommer, men Koeman har uttalt at han blir solgt denne sommeren hvis han ikke forlenger. Lukaku blir med all sannsynlighet toppscorer i Premier League, og det ryktes at flere av de største klubbene mer enn gjerne kunne tenke seg belgierens tjenester neste sesong.

Det gjelder å avslutte sesongen med stil

Everton avslutter sesongen med tre kamper i mai. Først går turen til Wales og Swansea, som kjemper desperat for å holde plassen i divisjonen. Årets siste hjemmekamp blir en heller betydningsløs affære mot Watford, før det hele rundes av borte mot Arsenal i den siste kampen. Tar Everton full pott i de tre neste kampene, kan dette fort bli en ren finale om den sure femteplassen, noe begge de ambisiøse managerne neppe er fornøyd med.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.