Mat & drikke 

Kongens ja – til den beste rom

Visste du at Kong Haakon var så glad i rom, at han fikk laget sin helt egen rom fra Vestindia? Nå kan alle nordmenn selv smake kongens rom.

Storfilmen om folkekongen Haakon 7., ”Kongens Nei”, er nettopp kommet på DVD og Blueray. Når du setter deg til rette i sofaen for å se denne historiske filmen, har du nå muligheten til å komme enda tettere på Kong Haakon.

Sammen med denne gode filmen vil det nemlig være helt opplagt å nyte et glass av kongens helt egen rom:

A.H. Riise X.O. Kong Haakon Rum

Før Haakon ble Norges konge var han prins Carl av Danmark. Her ble han utdannet som offiser i den danske flåten.

Han var flere ganger med på flåtens tokt til de dansk-vestindiske øyer. På øyen St. Thomas møtte han Valdemar Riise, som hadde overtatt farens, A.H. Riises, apotek og rom-produksjon. De to utviklet et varmt vennskap, og Valdemar Riise ble senere utnevnt til norsk konsul i Vestindia og ble hedret av Kong Haakon med den sjeldne St. Olavs orden.

Riise forsynte den danske flåten med rom. Og Kong Haakon ble så begeistret for den vestindiske rommen, at han fikk Valdemar Riise til å komponere sin helt egen favorittutgave av den ettertraktede rommen.

Det er derfor Haakons egen rom, som fortsatt lages etter kongens egen oppskrift, som alle i dag kan kjøpe og nyte.

– Det er med stolthet, at vi hos A.H. Riise holder fast ved vår historie og tradisjoner. Og det er med like stor stolthet, at vi kan tilby våre norske kunder, å føle noe av historiens vingesus med Kong Haakons rom, sier direktør Michael Bielefeldt fra United Spirits Brands i Danmark, som har rettighetene til å produsere A.H. Riise rom.

Hvis du vil helt tett på Kong Haakon, kan det nok lønne seg å handle raskt. A.H. Riise X.O. Kong Haakon Rum blir produsert i et begrenset opplag på 10 000 flasker, hvor hver flaske er nummerert.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.