DrømmeferienReise 

Bare partneren får bli med på drømmeferien

På den store drømmeferien er det bare kjæresten vi vil ha som reisefølge, viser undersøkelse. De fleste vil la familie og venner bli igjen hjemme.

Partneren er den klare favoritten når nordmenn får velge hvem de vil reise sammen med på sitt livs store ferie, ifølge en undersøkelse utført av YouGov for Novasol.

– Fire av ti oppgir at de helst vil dra sammen med sin livsledsager, selv om de kan planlegge helt uavhengig av budsjett. En ferie for to står uansett høyest på ønskelisten, sier Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge.

Selskapet er Europas største utleier av hytter og feriehus, og registrerer nå en klar økning i bestillinger fra par som skal reise bort alene.

– Så langt i 2017 ser vi en betydelig vekst i slike bookinger. Én forklaring kan jo være at mange tenker litt ekstra på kjærligheten i tiden rundt Valentinsdagen, og gjør alvor av en hyggelig idé. Noen kunder har faktisk røpet slike planer for oss, sier Buen.

Kan styrke parforholdet

Bare en fjerdepart av de spurte ønsker at drømmeferien skal omfatte nærmeste familie i tillegg. Og kun åtte prosent vil dele opplevelsen med søsken og deres familier eller storfamilien på tvers av generasjoner. Også venner scorer tilsvarende lavt.

– Kun tre prosent svarer at de helst vil dra alene. Nesten alle foretrekker å dele store ferieopplevelser med noen, og for de fleste er altså kjæresten favoritt som turkamerat.

En god ferie kan være bra for parforholdet, men det er også noen klare fallgruver man bør styre utenom, ifølge samlivsekspert Solveig Vennesland, som har lang erfaring som rådgiver og familieterapeut.

– Å ha for høye forventninger til et slikt avbrekk er ganske vanlig, og da kan man lett bli skuffet. Særlig hvis behovene går i ulike retninger, sier Vennesland.

Unngå krangletemaer

Temaer som erfaringsmessig har gitt problemer i forholdet mener hun det er viktig å la ligge.

– Kranglesaker som på forhånd har vært vanskelige bør holdes langt unna i feriedagene. Unngå de store diskusjonene, slik at det ikke ender med misstemning og en fastlåst konflikt. Sett lim på leppa når du skjønner at det bærer galt av sted.

Derimot kan ferien være en god ramme for samtaler som har mer preg av felles planlegging, og krever tid, påpeker Solveig Vennesland.

– Men først og fremst er jo ferien en god anledning til å pleie forholdet og finne frem de gode følelsene man har for hverandre. Da kan opplevelsen av nærhet og trygghet vokse, og forelskelsen blomstre opp igjen.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.