Jose Mourinho | Foto: Aleksandr OsipovSport 

Chelsea stikker av i toppen

Mens de store ligaene i Europa tar seg en velfortjent pust i bakken rundt julehøytider, spiller engelskmennene for fullt. Fotball i løpet av julen en godt innarbeidet tradisjon i Storbritannia, noe som betyr at personer som ønsker seg en vinterpause ofte taler for døve ører. I tillegg gir dette også mange fotballinteresserte nordmenn en mulighet til å se favorittlaget sitt i aksjon i løpet av juleferien.
I år spilles det en førjulsrunde før de tradisjonelle kampene på 2. juledag. Tv-selskapenes makt blir stadig større, og derfor er to kamper flyttet fra Boxing Day i år. Det spilles også full runde i nyttårshelgen, hvor Liverpool-Manchester City knapt kommer til å være ferdig før det er på tide å fortære kalkunen og sende opp rakettene. Deretter spilles det nok en midtukerunde, før det hele rundes av med den tradisjonsrike tredje runden i FA-cupen den første hele helgen i januar.  

Manchester United er i siget

De røde djevlene fra Manchester virker endelig å ha fått opp dampen, og det var en smule nostalgi over det sene vinnermålet til Zlatan i midtukekampen mot Crystal Palace. Dette kan tyde på at United er på vei mot god gammel form. Men hvis du liker å spille sportsspill på oddsen er det viktig å huske på at Manchester United enda ikke er friskmeldt, og det blir tøft å ta en plass blant de fire beste denne sesongen. Juleprogrammet starter med en vanskelig bortekamp mot West Bromwich, før David Moyes returnerer til Old Trafford med bunnlaget Sunderland. Deretter skal Mourinhos menn møte nyopprykkede Middlesbrough hjemme, før det tette programmet avsluttes mot West Ham i London. Full pott er derfor innen rekkevidde, og man kan til og med si at det er et krav hvis United skal henge med i toppen.

Kan noen stoppe Chelsea?

Chelsea virker nærmest ustoppelige for tiden, og på onsdag tok Antiono Contes menn sin tiende strake ligaseier. Londonlaget er derfor storfavoritter til å vinne Premier League i mai, og juleprogrammet er på ingen måte uoverkommelig. I neste runde venter Crystal Palace borte før Bournemouth gjester Stamford Bridge på 2. juledag. Deretter kommer Stoke på besøk, noe som betyr at Chelsea fort kan stå med 13 strake seire før den vanskelige bortekampen mot Tottenham 4. januar.

Chelseas største utfordrer virker i øyeblikket å være Liverpool. Begge disse lagene kan dra nytte av at de ikke er opptatt med spill i Europa i den andre halvdelen av sesongen. Liverpool virker allikevel å ha for store defensive mangler til at de kan gå helt til topps, og særlig usikkerheten rundt keeperplassen kan fort koste laget mange poeng framover. Arsenal er også et spenningsmoment, men tapet borte mot Everton viste at Wengers menn fort kan vende tilbake til gamle synder. Manchester City og Tottenham må nok konsentrere seg om å holde United på avstand i kampen om å havne i topp 4. Pep Guardiola har uttalt at han ikke ønsker at laget hans skal takle motspillerne, noe som fort kan bli en akilleshæl i en tøff liga som Premier League. Tottenham på sin side virker alt for tynt besatt i angrepet til at de kan utfordre Chelsea om seriemesterskapet.
 

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.