Nyheter 

Bekymringsmelding fra politiet til foreldre i Oslo vest

Ungdomsavsnittet ved majorstuen politistasjon har i dag sendt ut en bekymringsmelding til foreldre i Oslo vest etter at det har vært flere voldsepisoder i det siste. For å få bukt med problemet oppfordres nå foreldre til spesielt gutter om å være observant på denne problematikken.

Følgende melding er sendt ut fra politiet:

BEKYMRING FOR VOLDSBRUK BLANT UNGE GUTTER – «BEEFING»

I de siste har politiet erfart at fenomenet «beefing» har blusset opp blant gutter født i 2000, 2001 og 2002. Guttene er elever ved Ungdomsskoler i Oslo vest, og vi ber derfor skolene om å hjelpe oss med å nå ut til dere foreldre. Politiet ser svært alvorlig på denne voldsbruken. «Beefing» innebærer at to personer avtaler og slåss, en mot en. Det det er ikke lov å stoppe før en gir seg. Flere ungdommer står rundt og heier, filmer og oppmuntrer til slåsskampene. I det siste har det ikke vært forutgående konflikter å spore heller, det er selve volden som er motivasjonen. Dette skjer med ungdom som også i utgangspunktet ikke vil slåss, da de blir truet med at hvis de ikke møter, vil de ble hentet av opptil 50 andre ungdommer. Noen ganger er det andre gutter som arrangerer disse slåsskampene og pålegger noen å sloss, men det kan også være innad i vennegjenger, at noen bestemmer seg for å «beefe».

Hva kan dere foreldre gjøre?

Politiet oppfordrer dere til å snakke med din ungdom og sette klare grenser for at dette ikke skal forekomme. Snakk med dem om konsekvensene av slåssing. Det skaper stor utrygghet både for de som sloss og de som ser på. Faren for skader er stor, og i verste fall kan de selv, eller andre, bli skadet for livet. I noen tilfeller vet vi at guttene bærer kniv, men de fleste skadene vi ser, nesebensbrudd, ødelagte tenner og kuttskader, kommer av slag og spark. Ved gjennomgang av filmer fra slåsskamper, ser politiet at disse «beefene» er brutale. Politiet erfarer også at vennegjengene til den «tapende» part ønsker å hevne seg i etterkant. Dette bidrar til stor ny vold og skaper mye utrygghet og frykt i miljøene.

Hva gjør politiet?

Politiet aksepterer ikke vold i ungdomsmiljøene. Mange saker blir aldri politianmeldt, men når politiet får opplysninger om slik voldsbruk, anmelder vi og etterforsker saken. Avtalt voldsbruk kan medføre streng straff også for de som er under 18 år. Medvirkning til slike slosskamper er også straffbart. Vi ønsker å forebygge denne trenden og advare mot «beefing» og informere om at dette er saker som blir prioritert og tatt alvorlig av politiet. Som foreldre kan dere sette grenser og være gode forebyggere på hjemmebane. Politiet følger opp når vi har kontakt med ungdommene ute. Sammen, kan vi forebygge vold i ungdomsmiljøene i Oslo vest. Ønsker dere mer informasjon, eller sitter dere på informasjon om slike tilfeller, eller vet at en slik «beef» skal finne sted, ber vi dere kontakte Majorstuen politistasjon Ungdomsavsnittet på telefon 22 66 85 35, eller patruljetelefon 992 88 359, eller 02800. Ved pågående slossing skal politiet kontaktes på 112.

Majorstuen politistasjon/Ungdomsavsnittet

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.