Nyheter 

Svein Aaser trekker seg som styreleder i Telenor ASA

Svein Aaser
Svein Aaser har i dag meddelt at han med umiddelbar virkning trekker seg som styreleder. Svein Aaser har vært styreleder for Telenor ASA siden 16. mai 2012.

– På styrets initiativ har Telenor nylig gjennomført en strategisk gjennomgang av sitt eierskap i VimpelCom Ltd. Denne gjennomgangen førte til at Telenors styre sammen med ny konsernsjef besluttet å selge minoritetseierposten i VimpelCom Ltd. Som en del av denne gjennomgangen var det også naturlig for meg å vurdere min egen posisjon. VimpelCom-saken har pågått over flere år, og håndteringen har vært krevende og kompleks, sier Svein Aaser.

– En svært viktig oppgave for meg som styreleder har vært å utnevne ny konsernsjef, samt legge til rette for at Telenor skulle selge seg ut av VimpelCom for å fokusere på selskapets kjernemarkeder. Min viktigste jobb har vært å legge et grunnlag for Telenors overgang fra en telekommunikasjonsaktør til å bli en global leverandør av internettjenester. Dette mener jeg at vi har oppnådd, sier Aaser.

– VimpelCom har vært under etterforskning i flere år, og dette har vært belastende for Telenor. Jeg understreker at det er VimpelCom som er under etterforskning, og at Telenor har samarbeidet med etterforskende myndigheter som vitne i saken. Selskapet avventer fortsatt etterforskningens konklusjoner, sier Aaser.

– Det har vært uenighet mellom meg som styreleder og departementet rundt håndteringen av VimpelCom-saken. Jeg har informert næringsminister Monica Mæland om min beslutning om å trekke meg. Utover dette har jeg ingen ytterligere kommentarer, avslutter Aaser.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.