Helse & skjønnhet 

E-sigaretter med nikotin: lovlig eller ikke?

Reglene rundt salg av tobakk har blitt mer og mer strammet inn gjennom årene. Dette har gjort det utfordrende for de som nå ønsker å tilby e-sigaretter til de mange nordmenn som ønsker å gå over til disse nye moderne elektroniske sigarettene.

Hva er en e-sigarett?
En e-sigarett er enkelt forklart en elektronisk liten maskin som sørger for at væske fra væskebeholderen du setter inn i e-sigaretten fordamper og du kan trekke denne dampen inn i munn og kropp. Væsken kan både være uten nikotin og med nikotin. Inneholder den nikotin, så opptar kroppen din nikotinene i blodomløpet på samme måte som ved en normal sigarett.

Strenge regler for kjøp og salg
Helsemyndighetene i Norge anbefaler ikke e-sigaretter foreløpig, og har derfor satt ned foten for alt salg av e-sigaretter med nikotin. E-sigaretter har derfor heller ikke blitt den store konkurrenten til de store tobakksprodusentene enn så lenge. Men, de føler helt sikkert pusten i nakken.

For selv om det ikke er lov å omsette e-sigaretter på det kommersielle markedet i Norge kan du, som privatperson, både kjøpe og importere e-sigaretter med nikotin til tre måneders bruk, så lenge det er til medisinsk bruk. Som eksempelvis en del av din røykeavvenning. Du kan bli krevd for en legeerklæring av tollmyndighetene om de er i tvil om dine intensjoner, men i de fleste tilfelle skal det være en enkel sak å importere selv.

Du kan også ta det med deg hjem etter en tur til utlandet hvor reglene ikke er så strenge som her når det gjelder omsetning av e-sigaretter med nikotin. Skulle du eksempevis være en tur i London kan vi anbefale deg å ta turen innom Vape Lab som er en coffeshop med e-sigaretter som spesiale.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.