Røykeavvenning eller en motetrend

Bruk av e-sigaretter øker kraftig og man kan se flere og flere gå rundt og dampe med denne pinnen i munnen. Og, man kan spørre seg om det er en moteting eller om det virkelig er så mange som forsøker å slutte å røyke.

At en god del av e-sigarettene inneholder nikotin og fremdeles er helseskadelig ser ikke ut til å få folk til å legge den helt fra seg umiddelbart. Sammen med større bruk er det også dukket opp flere tilbyder av produktet, men da mest internasjonalt. For foreløpiger det forbudt å selge e-sigaretter med nikotin, selv om det viser seg at flere er feilmerket og inneholder spor av nikotin allikevel.

Skal du imidlertid kjøpe e-sigaretter utenfor Norge er det en del regler å sette seg inn i så ikke forsendelsen blir stoppet i tollen. Så lenge du holder på med røykeavvenning kan du lovlig importere inntil 3 måneders bruk av e-sigaretter. Vær imidlertid oppmerksom på at tollen kan kreve en legeattest på dette for at du skal få frigitt varene i tollen.

Les mer om reglene og restriksjonene her

Damp i vei i London
Hvis du synes Norge kan være litt tregt og kjedelig når det kommer til e-sigarettdamping, så skal du ta turen til London og en ny coffee-shop som har spesialisert seg på e-sigaretter og kaffe.

I en gammel frisørsalon i Shoreditch High Street i Øst-London finner du Vape Lab som tilbyr både kaffe og e-sigaretter over disk. Og, som eierene sier er det nok kun i denne delen av London man kan etablere noe så spesielt som en coffe-shop for røykere av e-sigaretter.

– Vi bor her og vi elsker dette nabolaget, forteller franskmannen Pierre Durand som sammen med sin landsmann Jonathan Cadeilhan eier og driver Vape Lab.

– Dette er kanskje det eneste stedet vi kunne starte opp med dette konseptet. Menneskene her har et åpent sinn, forteller han videre til The Guardian som gjorde et intervju med dem i 2014.

Det er riktignok ikke alle som er like begeistret for det nye stedet som er åpnet og det harseleresfra tid til annen med stereotypen som finnes i denne delen av London på sosiale medier.

Har du planer om å ta turen til Vape Lab kan du først ta en kikk innom deres facebookside, eller deres hjemmeside for mer info.

Related posts

4 Thoughts to “Røykeavvenning eller en motetrend”

 1. Andreas H

  «At en god del av e-sigarettene inneholder nikotin og fremdeles er helseskadelig»

  Det meste er vel helseskadelig men slik du skriver dette virker det som om du sammenligner skadene med tobakksrøyk. Med mindre du har troverdige kilder/forskningsrapporter å henvise til så blir dette bare svada.

 2. Sigrid Lerud

  Mannen min og jeg bestemte oss for å prøve damp for fire måneder siden. Ingen av oss var bestemt på å slutte å røyke, men dampen var bare så mye bedre at tobakken ble lagt bort. Vi og mange med oss, merker stor helsegevinst av røykestoppen.
  Det er et meget viktig poeng at dampen ikke verken er et røykesluttmiddel eller et tobakksprodukt. Kall det gjerne en trend, hvis voksne innbarka røykere i 50-60-åra kan kalles trendsettere.
  Nær 100.000 mennesker i Norge bruker damp (e-sigaretter) som et nytelsesmiddel. Mange
  av disse har sluttet å røyke fordi dampen er et langt bedre og mindre skadelig produkt enn
  tobakk. All forskning viser at damp inneholder 99% færre skadelige stoffer enn tobakksrøyk.
  Dersom dette produktet reguleres på feil måte, vil vi miste en historisk sjanse til å gi røykerne en anstendig og god vei ut av tobakksavhengigheten.
  Kontakt gjerne Norsk Dampselskap for mere informasjon.

 3. Vidar Skjeggerud

  Damping (e-sig) er det beste som noen gang har hendt meg. Har kondis og oveskudd for første gang etter 35 år med sigaretter. At det er nikotinen som nevnes som det helseskadelige i artikkelen er jo trist… det er det som brenner i sigaretten som er det farlige. Tjære og annen dritt. Joda.. nikotinen gir en viss avhengihet men man får i seg bare en brøkdel av dette med damp og etterhver reduserers dette gradvis ved at man går ned i nikotinstyrke

  Jeg er i dag røykfri, glad og brenner for damping. 5000 mennesker dør hvert år av røykerelaterte sykdommer… til dags dato er INGEN døde av damp. Det burde ÅPNE ØYA for mange motstandere av damp… damping redder liv

 4. Liv C

  Motetrend? Da må det være den første trenden i historien som befester seg i ALLE voksne aldersgrupper, der «trendsetterne» har kun én ting til felles; de bruker damp som et virkemiddel for røykeslutt.. Skadelig og farlig? All forskning sier de er 99% mindre skadelige enn sigaretter. Omtrent like skadelige som og innta (for) mye av mange andre stimulanter, kaffe, for eksempel.. Det som går igjen i alt jeg har lest av førstehånds historier er bedre lungekapasitet, lavere blodtrykk, forbedret smaks- og luktesans. Les dere litt frempå, og skriv en bedre, mer dyptgående artikkel, så kanskje dere nærmer dere sannheten. Personlig har jeg gått fra daglig til ingen bruk av astmamedisiner, en økning i lungekapasitet min lege «aldri har sett før hos astmapasienter», blant andre positive forandringer. Hvis dette er farlig, så fortsetter jeg likevel med dampen, som røyker gikk jeg en sakte, men sikker død i møte. Gjør nok det nå også, men føler meg bedre mens jeg ennå lever 😉 Og tror, faktisk, at jeg vil leve lengre..

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.