Nyheter 

Ny mobil til jul? Ikke kast den gamle!

Ny mobiltelefon er en populær julegave i Norge, men hva gjør vi med den gamle telefonen vår? Telenor hjelper deg å resirkulere den.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat for Telenor svarer hele 74 prosent av de spurte over 18 år at de har én eller flere mobiltelefoner liggende hjemme som de ikke bruker. En av tre har mer enn to ubrukte mobiler hjemme.

– Totalmarkedet for mobiltelefoner i desember antas å være på rundt 200.000 enheter. Det sier også noe om hvor mange mobiltelefoner som pensjoneres til roteskuffen i romjula. Heldigvis er det nettopp gamle mobiltelefoner vi ønsker oss her i Telenor. Gjennom vår returordning kan vi gi fjorårets julegaver nytt liv gjennom resirkulering eller gjenbruk, sier Berit Svendsen administrerende direktør i Telenor Norge.

Siden 2009 har Telenor samlet inn nesten 500.000 mobiltelefoner gjennom returordningen «Brukt mobil, nye muligheter». Dugnaden for å samle inn brukte mobiler er unik og den største innsamlingen av brukte mobiltelefoner i Norge gjennom tidene. Innsamlingen foregår hos bedrifter, privatpersoner, i Telenorbutikken og via Norges idrettsforbund.

Idrettslag samlet inn 20 tonn med mobiler

Blant de største innsamlerne av brukte mobiler er norske idrettslag gjennom Telenors avtale med Norges Idrettsforbund. Klubber organisert gjennom NIF kan samle inn brukte mobiler og for hver mobil de klarer å samle inn mottar klubben 35 kroner. Hver mobil veier i snitt 200 gram og bare i 2013 har norske idrettslag samlet inn 20 tonn eller nærmere 100 000 mobiltelefoner.

– Dette er en fin måte for idrettslagene å tjene noen ekstra kroner. Folk kan støtte sitt idrettslag ved å levere inn sin telefon, samtidig som de kan være sikre på at Telefonen blir resirkulert eller destruert på en sikker måte, sier Svendsen.

Gjenbruk skaper nye muligheter

Mobilene som fortsatt kan brukes får innholdet slettet på en sikker måte. De som ikke kan gjenbrukes sendes i lukket beholder til godkjent gjenvinning i Norge. Svendsen mener det er uante fordeler for samfunnet ved å samle inn gamle telefoner via dette programmet.

– Gjenbruk skaper nye muligheter for mennesker i nye markeder og reduserer belastningene på miljøet gjennom forsvarlig resirkulering. Overskuddet fra programmet går i sin helhet tilbake til norsk idrett og lokale miljøinitiativ, avslutter Svendsen.

Alle kan bestille en ferdigfrankert returkonvolutt for sine gamle mobiltelefoner her.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.