Bil & båt Sport 

Vant regatta under historisk dårlig forhold

Skipper Joakim Fagerli (41) fra Leirsund vant flerskrogsklassen i årets Hollænderseilas. Sammen med mannskapet på katamaranen Leto trosset han de historisk dårlige seilforholdene i Oslofjorden lørdag.

Været var strålende, men vinden uteble og den tradisjonsrike regattaen ble kortet ned før start. Underveis i seilasen fikk deltakerne en ny beskjed – målgangen som opprinnelig skulle vært i Son ble flyttet til Bastøy. Dermed rakk de fleste å komme i mål innen tidsfristen.

– Det ble en tålmodighetsprøve. Tidvis var vinden så svak at det faktisk var strømmen som sørget for fremdriften. I lange perioder stod det 0,00 på fartsmåleren, forteller Fagerli.

Leto fullførte den avkortede distansen på rundt ti timer med en snittfart på bare 1,2 knop. I stedet for sjøsprøyt og topphastighet fikk mannskapet tiden til å gå med bading og grilling.

– Det er ikke hver gang vi har mulighet til å bade underveis, smiler skipperen.

Leto fullførte den avkortede distansen på rundt 10 timer.

Joakim Fagerli med sin premie | Foto: Christian Skauge
Joakim Fagerli med sin premie | Foto: Christian Skauge
Hollænderseilasen arrangeres av Norsk Havseilerklubb, Soon Seilforening og KNS. Rundt 250 båter deltok i årets regatta, 9 av dem i flerskrogsklassen.

Foruten Fagerli bestod mannskapet på Leto av fokkeslaskene Ole Peder Granaasen og Ståle Nilsen, ballastmann Thorstein Bjerkeseth og flaggstuert Christian Skauge – alle fra Romerike.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.