Ny stjerne i Barcelona?

Den spanske sesongen ble sparket i gang forrige uke, og supporterne er spente på å se hvordan de nye tilskuddene til favorittlaget mestrer oppgaven å spille i en av verdens beste ligaer.

Barcelona er en av verdens beste klubber og på topp i La Liga, og det er nå store forventninger til en av deres nye spillere. Klubben sikret seg den brasilianske unggutten Neymar i sommer, og han viste seg frem for første gang på hjemmebane under den spanske supercupen på onsdag mot Atlético Madrid.

Det var gjestene som tok ledelsen etter bare 12 minutter inn i kampen, da den tidligere Barcelona-spilleren David Villa satte inn et fenomenalt volleyskudd på et innlegg fra Arda Turan. Dette ble Villa sitt første mål for sin nye klubb, som ble kjøpt fra Barcelona for kun 2.5 millioner euro i sommer.

Lionel Messi, Barcelona sin årelange største stjerne, ble skadet i kampen og valgte å gå av banen i pausen. Det førte til at 21- år gamle Neymar fikk tillit fra manager Gerardo Martino og erstattet Pedro etter pause. Debuten ble akkurat slik klubben og supporterne hadde håpet på.
Barcelona kom nemlig sterkt tilbake etter pause, til tross for at Messi måtte se på fra sidelinjen. Det har vært mye spenning rundt Barcelona sitt nye stjerneskudd Neymar, og det er ikke til å legge skjul på at kampen først ble interessant da Neymar kom innpå.
Den brasilianske stjernen utlignet for hjemmelaget etter kun syv minutter på banen, ved å heade inn innlegget fra Dani Alves. Neymar er nå offisielt på Barcelona sin scoringsliste, og det er lite tvil om at dette kommer til å bli ren rutine fremover.

Retur-kampen blir spilt om en uke, og fotball-odds viser at Neymar kommer til å få tillit fra start fremfor Messi, mye grunnet det imponerende spillet brasilianeren har vist så langt.

Nå gjenstår det å se om Messi sin enorme posisjon i klubben kommer til å blir rystet av Neymar sin ankomst, og om konkurransen mellom de to spissene kommer til å spisse seg til utover sesongen. Neymar har allerede vunnet popularitets-konkurransen, og er omtalt støtt og stadig i de spanske tabloidavisene.

La Liga kan by på mer spenning enn den norske Tippeligaen, noe som ikke er så rart siden de har noen av verdens beste lag og spillere. Med Neymar sin ankomst, blir det ekstra spennende å følge Barcelona i Champions League-kampene fremover. Kan Barcelona gjenvinne verdensherredømme og utfordre tittelen til Bayern München? Fotball-sesongen er bare så vidt begynt, men mye tyder på at vi har mye godt i vente.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.