Nyheter 

Skal doble tigerbestanden innen 2022

Tiger havin a BathVi har riktignok ikke noen tigre i Norge, og de finnes hovedsaklig i India. Men vi kan likevel finne en stor interesse hos det norske folk for tigre.

Tigeren har blitt utryddet kraftig gjennom de siste tiårene, og jakt på tiger ble ikke forbudt før på 70-tallet. Det var først da man innså at tigerbestanden var på kraftig nedgang og satte igang store prosjekter for å få økit bestanden igjen. En av de store forkjemperne for dette arbeidet var Indias tidligere statsminister, nå avdøde, Indira Gandhi.

WWF – World Wildlife Foundation – er selvfølgelig aktive i arbeidet med å bevare og øke tigerbestanden i verden, og har satt som mål å doble bestanden innen 2022.

Dette skal gjøres gjennom å skape sikre leveområder for tigrene hvor ikke menneskene skaper truende situasjoner for tigrene, og ikke minst få slutt på jakten på tigrene. Etterspørselen etter kroppsdeler på tigeren er skyhøy, og dette gjør at man lokker, forgifter og dreper tigeren for profitt.

Tigeren er et flott dyr, men et vilt dyr. Allikevel er det viktig å opprettholde bestanden av tigre slik at både naturen og vi kan nyte godt av dette flotte dyret. Du kan være med på å hjelpe til med arbeidet gjennom å bli tigerfadder hos WWF.

Related posts

One Thought to “Skal doble tigerbestanden innen 2022”

  1. king

    Tiger er jo et av de fineste dyra der ute. Alle hadde sagt ja til en liten tigerunge. De er søteste skapnigene som finnes.

    Om eksotiske dyr hadde vært tillatt i norge, så kunne du nesten sett en ny industri vokse opp i landet.

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.