Telenor åpner Europas mest moderne mobilnett

I dag foretok en av Norges mest populære bloggere Emilie «Voe» Nereng (15) den offisielle åpningen av Telenors nye landsdekkende mobilnett. Telenors kunder får nå Europas mest moderne mobilnett.

– Gjennom det nye mobilnettet er brukere sikret høye hastigheter og god kapasitet når de surfer med PC, nettbrett eller mobil. Kundene kan være trygge på at Telenor både nå og i fremtiden skal ha den beste mobildekningen og at vårt mobilnett gir de beste opplevelsene, sier Berit Svendsen, leder av Telenor Norge.

Smarttelefoner setter fart på datatrafikken
Stadig flere bruker mobilnettet til å sende bilder og video, sjekke nettaviser, e-post og dele filmer og informasjon på Facebook. Dette medfører en dobling av datatrafikken hvert år, og Telenor regner med 15 ganger større mobil datatrafikk innen 2015.

– Jeg blogger og bruker mobilen overalt, så for meg er det viktig alltid å kunne være på nett. Å dele videosnutter og sjekke Facebook er et must, og jeg forventer høye hastigheter, sier Emilie «Voe» Nereng.

– Vi har tatt konsekvensen av de nye brukerbehovene. I fjor sommer startet vi derfor den største og raskeste utskiftingen av mobilnettet noensinne. Vi har bygget ut nettet for at kundene i hele landet også i fremtiden skal få suveren dekning og den kapasitet som kreves for å kunne nyttiggjøre seg alle nye tjenester som kommer, sier Svendsen.

Norge som utstillingsvindu

Den totale utskiftningen inkluderer mer enn 9000 basestasjoner på totalt 6379 forskjellige steder i hele Norge inkludert Svalbard og oljeinstallasjoner i Nordsjøen. Det nye nettet gjør at Telenor får bedre kapasitet på datatrafikk og kan tilby kundene økte hastigheter. Gjennom det nye utstyret vil neste mobilgenerasjon (4G/LTE) bli implementert, med oppstart i 2012.

– I dag har vi tilgang på all verdens informasjon på mobilen, vi står fritt til å flytte kontoret ut i naturen, opp på hytta eller ut på stranda. Ingen steder i verden skaper kommunikasjonstjenester større opplevelser enn i Norge. Slik skal det også være i fremtiden, sier Svendsen, som understreker at bak disse betydelige investeringene ligger en klar ambisjon om å gjøre Norge til et utstillingsvindu mot omverden.

Vellykket teamarbeid

Basestasjonene ligger plassert på fjelltopper, på trange loft i bygårder, på oljeinstallasjoner i Nordsjøen – for å gi dekning overalt der mennesker ferdes i Norge. På over 1000 av stedene har Telenor måttet opp med helikopter for å skifte ut utstyret. Norske vær- og føreforhold – med snøstormer, mørketid og veiløse steder i fjell og skogsområder – har medført store utfordringer underveis.

– Vi har skiftet ut hele infrastrukturen og har samtidig håndtert den daglige driften av nettet. Det har vært litt som å bytte motor på bilen mens man kjører. Gjennomføringen har vært et teamarbeid med deltakere fra Telenor Norge og flere enn 10 leverandører og entreprenører. Rundt 700 personer med mer enn 20 nasjonaliteter har jobbet sammen. Jeg er utrolig stolt over arbeidet som er lagt ned, og ikke minst resultatet, sier Svendsen.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.