Conta Inkasso hjelper småbedriftene med å få inn pengene

I Norge er de fleste næringsdrivende småbedrifter og enhver ubetalt faktura blir en belastning på både inntekt og tid. Conta Inkasso har gjort noe med denne utfordringen.

Heldigvis er det slik at flesteparten betaler, så det er ofte ikke før man kommer opp i situasjonen med at det er en som ikke gjør opp etter purring engang man tenker på inkasso.
Men, å sjekke rundt med de store inkassoselskapene som gjør alt for deg, eller gjør de det!?!, er både tidkrevende og kostbart. Ja, for tiden din er jo verdt noen kroner den også. All den tid en næringsdrivende bruker på slike administrative oppgaver er tapte arbeidskroner.

Egeninkasso
Et alternativ som bare blir mer og mer aktuelt for småbedriftene er egeninkasso. Da tar du for deg alt sammen selv, og sitter også igjen med gebyrene selv. Det vil si at man faktisk ikke trenger å tape noe særlig med penger for tiden man bruker ekstra på å kreve inn det utestående beløpet.

Men, er det ikke masse regler og formaliteter å sette seg inn i?

Joda, det er en god del formaliteter og regler man bør sette seg inn i. Men, i dag er det flere selskaper som har gjort dette for deg og du trenger stort sett bare å taste inn faktainformasjonen så guider de deg på vei.

Et av selskapene som har spesialisert seg på dette er Conta Inkasso. Med et brukervennlig grensesnitt og alle formaliteter på plass er det bare å følge Conta Inkasso sine trinn steg for steg frem til pengene er på konto.

Og, det er det flotte – for ofte holder det med å sende inkassovarsel eller en inkasso for å få inn pengene. Man slipper ofte turen til namsmannen for å ta utlegg i skyldners aktiva.

Vi spurte Jonny Lium, daglig leder i Conta inkasso;

Hva er egentlig inkasso?

Loven sier dette om inkasso: Loven gjelder inndriving av forfalte pengekrav. Rettshjelp ved omtvistete pengekrav regnes ikke som inndriving. Loven viker for bestemmelser i eller i medhold av annen lov. Inkasso er altså enklere fortalt å inndrive gjeld som ikke er betalt innen avtalt tid.

Du trenger ingen kunnskaper om inkasso for å bruke inkassoprogrammet, i og med at det veileder deg gjennom hele prosessen.

Hos Conta Inkasso er det integrert kredittsjekk, slik at du skal kunne finne ut om kunden din er kredittverdig. Det kan være en smart ting å sjekke om kundene dine er kredittverdige før du godtar et kjøp. Da sparer du mye tid, om det skulle vise seg at han/hun ikke betaler. Det koster 89 kroner eks. mva. for å foreta en kredittsjekk, noe som muligens kan lønne seg. Det er foreløpig bare firmakunder som kan foreta en kredittsjekk selv. Privatpersoner må kontakte Conta Inkasso via telefon eller e-post.

Conta Inkasso tar datasikkerhet alvorlig, og du skal ikke bekymre deg for at dine persondata kommer på avveie. Det er strenge sikkerhetsrutiner og overvåkning for at ingen skal klare å stjele personlig informasjon. Alle overføringer mellom din datamaskin og Conta Inkasso sitt system er kryptert, så sikkerheten er det ikke noe å si på.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.