Helse & skjønnhet Nyheter Økonomi 

Bingo på nett vokser

De siste årene har bingo, og da spesielt nettbingo, vokst frem som det store nye.

Hvert år blir det flere som legger ned mer penger i bingo. Samme om det er på bingolokalet, bingoautomater eller på nettbingo.

At bingo på nett vokser har helt sikkert en kobling til at den eldre generasjonen tar til seg mer og mer på nett og snart er på linje med de yngre nettbrukerne.

I Norge føres det en ganske restriktiv politikk når det gjelder pengespill, men foreløpig er bingo et av spillene som har fått lov til å leve sitt eget liv uten alt for mange restriksjoner slik som slotmaskiner og andre casinospill.

Restriksjonene begrunnes med at folk lett kan bli spilleavhengige og spille seg fra gård og grunn.

Spillegalskap er en form for avhengighet

Undersøkelser har vist at spillegalskap og depresjon ofte går hånd i hånd, ettersom omkring halvparten av alle spillegale lider av depresjon.

Man diskuterer hva som kommer først – om mennesker blir deprimerte fordi de ikke kan styre spillelysten, eller om de spiller for flykte fra depresjonen.

– Jeg tror faktisk at en stor del av de som er rammet av spillegalskap bruker spillet som en form for selvmedisinering – en måte å slippe vekk fra depresjonen, forteller forskningsassistent Kristine Rømer Thomsen fra Aarhus universitet.

Mye spilling i Norge

Spilleavhengighet har økt med med bedre tilgang til penger og flere pengespill, men nytt er det ikke. Pengespill med terninger var i gang for 4 000 år siden i India og Midtøsten.

I Norge er det spilleautomatene som tar storparten av markedet. I år 2000 brukte nordmenn over 20 milliarder kroner på pengespill, og mesteparten ble slukt av automater.

En undersøkelse fra Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) i 2003 viste at over 80 prosent av svargruppa hadde deltatt i pengespill det siste året. Hele 41 prosent spilte minst to ganger i uka, men bare 1,4 prosent var «tunge» gamblere som spilte daglig eller nesten daglig.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.