Informasjonsmøter i Oslo om ny fleksibel alderspensjon

I løpet av denne uken vil ca. 22 000 Osloborgere i alderen 61 til 66 år ha mottatt brev og brosjyre fra NAV om ny alderspensjon. Nå inviterer NAV Oslo til informasjonsmøter i april om det nye pensjonssystemet.

– NAV setter i verk en rekke tiltak for å informere befolkningen om nytt regelverk for alderspensjon og hvilken betydning endringene får for kommende pensjonister. Det blir gjennomført informasjonsmøter i hele landet i løpet av våren, og i Oslo holdes møtene 13., 15. og 21. april, sier avdelingsdirektør Hege Farnes Hildrum i NAV Oslo.

Informasjonsbehov

Fra 15. mars til begynnelsen av mai sender NAV ut informasjonsbrev og brosjyrer til over 190 000 personer som kan ta ut ny alderspensjon fra januar neste år. I Oslo får ca. 22 000 personer tilsendt denne informasjonen i uke 11 og uke 14.

Pensjonsreformen innebærer vesentlige endringer i pensjonssystemet. En undersøkelse Opinion har gjennomført for NAV viser at bare 2 av 10 føler de kjenner godt til innholdet i reformen, mens 8 av 10 personer sier de er interessert i regler og rettigheter knyttet til alderspensjon.

– Endringene i pensjonssystemet medfører et stort informasjonsbehov. Vårt mål er at den enkelte skal forstå hvordan de selv blir berørt av endringene. NAV har også lansert nettsiden www.deterdinpensjon.no som samler all informasjon om ny alderspensjon fra folketrygden på ett sted. Der får man også vite mer om informasjonsmøtene og mulighet til å melde seg på, sier Hildrum.

Informasjonsmøter i Oslo
13. april 2010
15. april 2010
21. april 2010

Alle dager kl 18-20 i Akersgata 64.
Aktuelle lenker:
Meld deg på informasjonsmøte
Logg inn på deterdinpensjon.no
Logg inn i nettjenesten Din pensjon

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.