Årets beste kjøttprodukter er kåret

{mosimage}

Lurer du på hva som er årets beste pinnekjøtt? Eller kanskje er du ute etter den beste leverposteien eller wienerpølsen? Nå har 13 fagdommere igjen smakt seg fram til Norges beste kjøttprodukter.

Hele 460 produkter fra 44 norske kjøttprodusenter ble i år sendt inn til dommerbordet i Norgesmesterskapet i kjøttprodukter. Og nye norgesmestere er nå kåret i alle de 11 klassene, i tillegg til at det er kåret egne vinnere i klasser for økologiske produkter og viltprodukter.

– Dette er en viktig konkurranse både for bransjen og forbrukeren. Her setter de beste fagfolkene i norsk kjøttbransje seg ned og premierer de beste produktene i markedet. Samtidig vet vi at tilbakemeldingene til produsentene er svært verdifull, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund, som arrangerer Norgesmesterskapet.

Modige produsenter
Dommerne rangerer de beste produktene i gull-, sølv- og bronsemedaljer, i tillegg til å kåre én norgesmester i hver klasse, samt utrope årets produkter.

– Årets konkurranse har skilt seg ut på flere måter. Vi har fått inn mange nye og spennende produkter. Vi ser at produsentene er modige, og tør å satse annerledes for å vinne kunder. Dette kommer til syne både i smak og mangfold, sier hoveddommer og pølsemakermester Tore Teigen.
{mosimage}
Han forteller at nivået på norske kjøttprodukter er blitt betraktelig hevet de siste årene, og anbefaler forbrukerne å smake på årets vinnere, som ifølge pølsemakermesteren er så gode som de kan få blitt.

– De produktene som ligger i toppen av klassene er helt suverene, virkelig så bra som de kan lages. Her er det bare å glede seg, sier Teigen.

Årets pinnekjøtt fra Volda

Som alltid er det noen klasser i Norgesmesterskapet som er hardere enn andre. Blant annet var det hele 119 ulike pølser påmeldt i pølseklassen, der bedriften Jens Eide fra Lillesand til slutt gikk av med seieren med sin Chilipølse. Også pinnekjøttklassen henger høyt blant både produsent og forbruker. Her var det i år Johs. Jacobsen Kjøtt fra Volda som ble norgesmester.

– Det var en stor pinnekjøttklasse i år, med hele 29 produkter påmeldt. Du kan jo bare tenke deg de dommerne som satt og smattet seg gjennom alle typene i løpet av to dager, ler Teigen. Og legger til at han er svært imponert over alle de fem produsentene som kapret gullmedalje i denne klassen.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.