Norsk millionærboom

{mosimage}

Norge har fått 13 564 nye inntektsmillionærer, ifølge de nye likningstallene. Den norske gjennomsnittsinntekten har økt med 7,3 prosent.

Det viser ferske utregninger fra Lindorff, basert på omkring 4 millioner nordmenns likningstall fra skatteoppgjøret. Totalt tjente 51 836 nordmenn over én million kroner, mot 38 272 for likningsåret 2006. 680 nordmenn hadde over 10 millioner kroner i inntekt.

I snitt har nordmenn en skattbar inntekt på 222 950 kroner, mot 207 000 kroner fra forrige likningsår.

– Vi så en kraftig økning i nordmenns inntekt i 2007. Dette er ikke spesielt overraskende, sier Heidi Skaaret, administrerende direktør i Lindorff Norge.
{mosimage}
Skaaret understreker at det er snakk om såkalt alminnelig inntekt, og ikke bruttolønn. Det vil si at alle fradrag er trukket fra.

Menn får mest
Mens kvinner har en gjennomsnittsinntekt på 168 756 kroner – opp 7,1 prosent – er menns snittinntekt på 276 017 kroner, viser Lindorffs utregning. Dermed øker inntektsforskjellen mellom kjønnene i forhold til forrige skatteår.

Også norske formuer økte kraftig i forrige likningsår. Nesten to millioner nordmenn står registrert med positiv formue, og gjennomsnittsformuen ligger på 366 065 kroner. Mens menn i snitt har 458 953 kroner i formue, står en norsk gjennomsnittskvinne registrert med 250 992 kroner.

Søk i skattelistene her.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.