Øystein Kristiansen ansatt som trener på O-landslaget

{mosimage}

Tidligere toppløper Øystein Kristiansen (33) er ansatt som ny trener på orienteringslandslaget. Han er den første brikken som er klar i det nye teamet rundt landslagssjef Petter Thoresen.

– Jeg fikk et spennende tilbud som jeg ikke kunne si nei til. En interessant jobb sammen med interessante mennesker. Jeg ser veldig frem til dette, sier Øystein Kristansen.

Han bor i Halden og vil fortsette i lærerjobben ved Risum Ungdomsskole ved siden av trenerjobben.

– Jeg har fått til en avtale på at jeg kan ta meg fri på det jeg trenger til.

Kristiansen vil jobbe med enkeltutøvere, og være med på samlinger og mesterskap.

– Min kjepphest som trener blir å få utøverne til å tenke toppidrett i et arenaperspektiv. Dette vil si at alt henger sammen. Jeg tenker på at sosiale, mentale, økonomiske faktorer henger sammen med sportslige resultater. Det er viktig å ha orden på alle arenaer for å kunne prestere. I tillegg vil jeg fokusere på å utvikle evnen til å ta ut alt når det gjelder som mest. Dette vil si i VM, sier Øystein Kristiansen.   

To VM-gull
{mosimage}Han har VM-gull i stafett i 2004, 2005 og bronse fra mellomdistansen i Sveits i 2003 som høydepunkter i karrieren. Nå skal han hjelpe orienteringslandslaget til medaljer i kommende mesterskap. Kristainsen fikk sin landslagsdebut på slutten av 90-tallet, og ga seg etter VM i Danmark for to år siden. De første årene på landslaget løp han sammen med Bjørnar Valstad og Petter Thoresen.

– Det jeg husker spesielt var at vi hadde det så artig på tur. Det var en dynamikk i gruppa som var gull verdt for alle sammen. Og nordmennene var absolutt en verdens ledende nasjon i disse årene.

Øystein Kristiansen var i 2006 og 2007 trener for den finske storklubben MS Parma, og har dermed fått med seg svært nyttig trenererfaring. I år flyttet han tilbake til Halden for å bli lærer. Men har blant annet hjulpet Petter Thoresen og franskmennene ved enkelte anledninger i tillegg til å bistå enkeltutøvere.

– Jeg kjenner ikke til sammensetningen og hvordan orienteringslandslaget har jobbet de siste par årene. Men generelt tror jeg det vil lønne seg for en gruppe å dra lasset i samme retning og ha de samme målene. Jeg er innstilt på at det vil bli et teamwork for å få til dette. Med felleskapsfaktoren kommer vi langt, sier Kristiansen.

Glad landslagssjef
Petter Thoresen er veldig glad for å ha på plass Øystein.

– Grunnen til at jeg har valgt Øystein, er at han står «nav i storm og blest». Samtidig er han et utrolig positivt menneske, og har en lang fartstid som løper. Spesielt gjorde han seg bemerket som en meget god stafettløper. Han har i tillegg gode kunnskaper innen idretten, og fått nyttig erfaring som trener gjennom jobben i MS Parma.

Thoresen har etter hvert lært ham å kjenne såpass godt.

– Han vil fungere som trener og kontakt mot en del løpere, være med å organisere samlinger og være lagleder på løp.

Det er spesielt en «greie» landslagssjefen husker godt.

– Han gjorde en jobb for meg i fjor høst (franske landslaget), og vi løp gjennom Setesdalsheiene (90 km). Når du er med på sånne turer, skjønner du hvem som har lyst og som tar utfordringer. Øystein Kristiansen kan gå i krigen om nødvendig, og har i tillegg alle kunnskaper og de personlige eganskapene som trengs, sier Thoresen.  

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.