Slik lager du fårikål
{mosimage}
Du står der på fårikålens dag og har lyst til å gjøre et forsøk på å lage fårikål. Vi gir deg oppskriften!
Slik lager du fårikål til 4 personer:
Ingredienser:
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål
2 ts salt
4 ts hel pepper
Cirka 3 dl vann
{mosimage}
Slik gjør du:
Del hodekålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.
Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), cirka 2 timer.
Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.
Mer informasjon om fårikål, og om hvor retten serveres i ditt fylke, finnes på www.farikal.no .