Slik lager du fårikål

{mosimage}

Du står der på fårikålens dag og har lyst til å gjøre et forsøk på å lage fårikål. Vi gir deg oppskriften!

Slik lager du fårikål til 4 personer:

Ingredienser:
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål
2 ts salt
4 ts hel pepper
Cirka 3 dl vann

{mosimage}

Slik gjør du:
Del hodekålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en spesiell pepperholder.
Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt (når kjøttet er mørt løsner det fra benet), cirka 2 timer.
Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel (1-2 ss) mellom lagene.

Mer informasjon om fårikål, og om hvor retten serveres i ditt fylke, finnes på www.farikal.no .

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.