Kronprinsessen åpner norsk designutstilling

Kronprinsesse Mette-Marit holder åpningstalen for den norske designutstillingen 100% Norway, som går av stabelen i London denne uken.

– Norsk design er i ferd med å innta en helt spesiell posisjon internasjonalt, og som beskytter for Norsk Designråds gleder jeg meg over utviklingen, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Onsdag 17. september står hun for den offisielle åpningen av 100% Norway, som åpner for publikum dagen etter. Den norske designutstillingen er for femte år på rad del av 100% Design, som arrangeres i forbindelse med London Design Festival. I fjor var det 40 000 besøkende fra hele verden på arrangementet, og arrangørene venter storinnrykk også i år.

– 100% Norway får mye oppmerksomhet både fra publikum, presse og designmiljøer i utlandet. Dette er et glimrende sted å profilere innovative norske designere og bedrifter, sier Jan R. Stavik, administrerende direktør i Norsk Designråd, som sammen med den norske ambassaden i London, Innovasjon Norge og Norsk Industri står bak arrangementet.

Kongelig døråpner
Dette blir tredje gang kronprinsesse Mette Marit besøker 100% Norway i London, og Stavik understreker at arbeidet kronprinsessen legger ned i å profilere norsk design i inn- og utland er av uvurderlig betydning.

– Det er ingen tvil om at kronprinsessen bidrar til å åpne dører for norsk næringsliv og norske designmiljøer internasjonalt. Hun er en kunnskapsrik og viktig ambassadør for norsk design, sier Stavik.

Tradisjon og fornyelse
100% Norway kan oppleves i Earls Court i London fra 18. til 21. september, mens en mindre norsk designutstilling settes opp i Covent Garden i samme tidsrom. Totalt 35 designere og 29 bedrifter stiller ut sine produkter, og både etablerte navn og fremadstormende talenter får slippe til.

Stavik forteller at årets fokusområde er norske hjem og bærekraftig design. – Utstillingen gir et dekkende bilde av et norsk designmiljø som tenker både tradisjon og fornyelse. Vi er sikre på at årets utstilling vil hjelpe norsk design med å erobre nye markeder utenfor Norge, fastslår han.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.