Vestkantjenta Jannecke totalt avslappet

{mosimage}

Hotel Cæsar-skuespiller Jannecke Øinæs ble denne helgen Norgesmester i avslapping, etter å ha gått til topps i NM i Slapp’a.

– Kjempegøy! Som tennisspiller ble jeg nummer 2 i junior-NM, men nå har jeg endelig fått en norgesmestertittel jeg også, ler Jannecke Øinæs (28), som siden mars i år har spilt Cecilie Dahr Hove i den norske dramaserien Hotel Cæsar.

NM i Slapp’a ble arrangert for andre året på rad på St. Hanshaugen i Oslo lørdag 23. august. Ifølge arrangøren, Norsk Kaffeinformasjon, var det 202 deltakere som knivet om den uoffisielle NM-tittelen.

Informasjonsleder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon forteller at mesterskapet er en hyllest til den norske kaffepausen.

– Alle har godt av en kaffepause eller to i løpet av dagen. Den gir folk en pust i bakken, og bidrar til at vi får summet oss og pratet sammen i en ellers hektisk hverdag, sier Lynes

Mesterskapet var dramatisk til siste sekund. Både Jannecke Øinæs, Roger Simensen og Eivind Hestnes var nede i 46 slag i minuttet, men i finalen var det Øinæs som holdt hodet kaldest og hvilepulsen lavest. I NM i Slapp’a er det nemlig hvilepulsen som avgjør hvem som går helt til topps – og lav hvilepuls krever god kondis.

God form viktig
Jannecke Øinæs, som startet skuespillerkarrieren i barneårene med velkjente roller i musikalene Les Miserablés, Annie og Trollmannen fra Oz, forteller at hun liker å holde seg aktiv.

– Jeg løper nesten hver dag, driver med meditasjon og er opptatt av kosthold. Det var likevel uventet at jeg skulle gå helt til topps i dette mesterskapet. Det er gir meg motivasjon til å fortsette å holde meg i form, sier Øinæs, og påpeker at både god fysisk form og evnen til å slappe av er viktig for å gjøre en god jobb som skuespiller.

Deltok på sparket
Øinæs forteller at hun deltok på NM i Slapp’a ved en ren tilfeldighet.

– Jeg var ute og gikk tur med kjæresten min, og han hadde lest om arrangementet i avisen. Derfor stakk vi innom og deltok på sparket, sier hun.

Ingen av de fem offisielle deltakerne – Kristin Lie fra Oslo, Daniel Fitjar fra Hordaland, Ida Marie Frøseth fra Oppland, Erik Lien fra Rogaland og Olav Andreas Sæther fra Sør-Trøndelag, nådde helt opp i norgesmesterskapet. Den offisielle representanten fra Nord-Norge bestemte seg i siste liten for at han ikke orket å delta i avslappings-NM.
{mosimage}
Førstepremien i NM i Slapp’a var ett års fritt forbruk av kaffe, i tillegg til en noe spesiell pokal: en forgylt kaffetrakter.

– Jeg er glad i kaffe, så dette var en veldig kjekk premie, sier Øinæs.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.