Populært med korps

{mosimage}

Stadig flere begynner å spille i skolekorps. Antall medlemmer under 10 år økte med flere tusen i 2007, viser tall fra Norges Musikkorps Forbund.


– Korps er en attraktiv hobby for stadig flere barn, særlig blant de yngste. Mange korps har opplevd en kraftig økning i tallet på aspiranter det siste året, sier kommunikasjonssjef Stig Ryland i Norges Musikkorps Forbund (NMF).

I 2007 hadde NMF 14.865 medlemmer under 10 år, noe som er 4.844 flere enn i 2006.
– En økning på nesten 50 prosent er et fantastisk flott tall, sier Ryland. Han tror at økningen blant annet skyldes at kvaliteten på opplæringen har blitt mye bedre mange steder.
– I stadig flere kommuner har musikkorpsene og kulturskolen fått til et tettere samarbeid om dirigenter og instruktører. Musikantene får individuell undervisning gjennom kulturskolen, og gleden ved å spille blir enda større når de møtes hver uke for å spille sammen.
Ryland tror også at en fri dirigentordning har mye å si for oppblomstringen det siste året.
– Noen steder lønnes dirigentene av kommunen. Dette skaper stabilitet for mange korps, noe som er svært viktig med tanke på å beholde musikantene i korpset.

Norges Musikkorps Forbund er landets nest største barne- og ungdomsorganisasjon med nesten 42.000 medlemmer under 26 år. Totalt har forbundet 67.118 medlemmer.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.