Oppgradert og sporty Audi A3

{mosimage}

Audi S3 kommer nå også som en praktisk Sportback-versjon. Den kraftige motoren på 265 Hk er den samme.


Det har nå gått 12 år siden Audi lanserte første generasjon Audi A3. Siden den gang har hele 1,9 millioner eksemplarer av kompaktbilen forlatt samlebåndene, og nå er tiden kommet for en oppgradering. Dessuten lover Audi at den raske Audi S3 nå får følge av nok en toppmodell – Audi S3 Sportback.

Nye og oppgraderte Audi A3 får en enda klarere og tydeligere design som understreker bilens sporty image. I fronten vil Audi A3 kjennetegnes av single-frame grillen og modifisert spoiler. Nytt er også de LED-baserte, "vingeformede" kjørelysene som allerede er introdusert på nye Audi A3 Cabriolet. Nye Audi A3 er og utstyrt med speil med integrerte blinklys, nye dørhåndtak og attraktive felger.
{mosimage}
Det er ikke bare det utvendige som byr på friskere toner. Blant annet har lufteventiler, brytere og senterkonsoll fått en tøffere og mer elegant utforming, samtidig som instrumentpanelet har blitt utstyrt med svarte skiver og røde nåler. En egen indikator gir føreren en anbefaling om det mest hensiktmessige girvalget.

Nye Audi A3 har naturligvis mye å by på også når det gjelder teknikk. Audi magnetic ride-systemet gir føreren mulighet til å påvirke dempernes egenskaper, og dermed bilens kjøreegenskaper. Velg "Normal" for en behagelig og komfortabel kjøring – eller "Sport" om du ønsker deg den sportslige og dynamiske kjøreopplevelsen.

Som før vil Audi A3 fremdeles være tilgjengelig med åtte ulike motorer, fem bensindrevne og tre dieseldrevne. Motorprogrammet strekker seg fra 1.6-literen på 102 Hk til Audi S3’s råsterke 2.0 TFSI-motor på 265 Hk. Alle motorer unntatt 1.6-literen og 1.9 TDI leveres med sekstrinns, manuelle girkasser som standard, men du kan også velge Audis høyteknologiske S tronic girkasse i kombinasjon med flere av dem. Audis firehjulstrekksystem quattro kan kombineres med fem av motorene, 1.8 TFSI, 2.0 TFSI, 3.2 (standardutstyr) og de to 2.0 TDI-versjonene.

Ønsker du maksimal sportslig uttelling av din Audi, kan den nye Audi S3 Sportback være det rette valget. Denne modellen slår følge med tredørs-versjonen av Audi S3 og får den samme, turboladede TFSI-motoren på 265 Hk og 350Nm. Med denne kraftkilden gir Audi S3 deg en akselerasjon fra stillestående til 100 km/t på bare 5,8 sekunder, mens snittforbruket ligger på 0,85 liter på mila.

Audi A3 vil fremdeles bli tilbudt i tre utstyrsvarianter – Attraction, Ambition og Ambiente. Leveransene starter til sommeren.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.