EM for brassband

{mosimage}

De første dagene i mai arrangerer Norges Musikkorps Forbund (NMF) og European Brass Band Association (EBBA) EM for brassband. Fjorten av de aller beste korpsene fra hele Europa vil delta i verdens mest prestisjefylte arrangement for brassband.


Selve konkurransen består av to deler – et pliktnummer og et selvvalgt stykke. EBBA-president Ulf Rosenberg er spesielt stolt av pliktnummeret i år, skrevet av samtidskomponist Håkon Berge. Konkurransen strekker seg over to dager, med festkonsert og premieseremoni lørdag 3. mai, i Stavanger Konserthus. 

Ved siden av selve mesterskapet kommer det unge talenter fra hele Europa for å delta i et europeisk prosjektkorps som vil gi konserter i løpet av uken, i tillegg til at de vil spille på både gallakonserten torsdag 1. mai og på Avskjedskonserten 4. mai. Fem norske talenter deltar.

Det skal også gjennomføres en europeisk dirigentkonkurranse. Denne samler søtten av de mest lovende dirigentene i Europa til dyst, der vinneren kåres under finalen 1. mai. Fra Norge deltar Jonas Rogne og Bjørn E. Breistein.

Men mye av forventningene er knyttet til festkonserten, som braker løs 3. mai. Her kan publikum oppleve både tradisjonelle brassband-komposisjoner med historisk sus, og feiende flott underholdning av to av verdens aller beste brassband, Grimethorpe Colliery Band fra England og Stavanger Brass Band med solist Nils Landgren. Her blir også resultatene av konkurransen offentliggjort.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.