Rekordstor deltakelse

{mosimage}

Fredag kastet 403 Masterssvømmere seg ut i NM på Risenga.

Dette var rekorddeltagelse i antall utøvere, og en eneste lang svømmefest med både norske, nordiske og verdensrekorder!

20 års jubileum
NM i Masterssvøming ble arrangert for 20 gang i år, og dette ble en svømmefest uten like. Nok en gang leverte Askers foreldre et stevne det skrytes av fra deltakere, dommere og forbund. I tillegg leverte klubbens nye mastersvømmere en fantastisk innsats og idrettsglede.

Asker tok hjem to gullmedaljer ved Charlotte Kunz og Kristin Ekstrøm, to sølvmedaljer ved trener Rune Flaathen og Charlotte Kunz, og seks bronsjemedaljer ved Hilde Hall Jensen, Kristin Ekstrøm og Charlotte Kunz.

Risenga fikk 3 verdensrekorder, og et utall av nordiske og norske rekorder.

Lynrask rekruttering
Det har vært god aktivitet i Askers Mastersgruppe i 2008 og en knallhard rekruttering på nyåret har resultert i en økning fra to til femten utøvere som alle fikk vist frem glemte og stive ferdigheter under helgens norgesmesterskap i svømming.

– Flere tidligere svømmere har latt seg lokke tilbake i svømmemiljøet og kommet i brukbar form til årets Masters NM, sier Kristin Guthe, en av pådriverne for rekrutteringen.

Og motivasjonen var klar, for som en engasjert Guthe kan bedyre;

– Som arrangør måtte vi da stille med svømmere!

Også Askers hovedtrener, Kenneth Olsen, måtte kaste seg ut på 400 m fri da han tapte veddemålet mot Askers stafettjenter under NM i juli 2007. For dersom de tok nok et gull skulle han stille opp på Master NM!

Helgens stevne ble altså tidenes Masters NM, og forventningene ble innfridd. Asker Svømmeklubb har opparbeidet seg god erfaring i å arrangere storstevner på Risenga, og er blitt så dyktige at kompetansen leies ut til andre klubber. Risenga er dessuten et godt basseng som det er mulig å svømme fort i. Gode tider var forventet, men rekordraset var over all forventing, og optimismen fremover er stor, både for Norge og de enkelte mastersklubbene.

Guthe kan bekrefte at de voksne nå gjør et merkbart inntog i klubben og at treningsiveren gir en positiv smitteeffekt og gode ringvirkninger.

– Vi oppfordrer enda flere til å komme på de energigivende treningene våre. Vi trener mandag og/eller lørdager sammen med Oslo Dolphins Masters og svømmer sammenlagt ca. 2000 m på hver trening, sier Guthe som tilbyr et sosialt og hyggelig svømmemiljø, med et variert og godt treningsopplegg.

– Fokus er trivsel og individuell intensitet, samt blod, svette og tårer, avslutter hun med et lurt smil.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.