Audi TT får dieselmotor

{mosimage}

Audi TT 2.0 TDI quattro er verdens første serieproduserte sportsbil med dieselmotor.


En nyutviklet 2.0 TDI-motor sender Audi TT fra 0 til 100 på 7,5 sekunder med rekordlavt forbruk for en sportsbil.

Audi TT blir nå tilgjengelig også med dieselmotor og er dermed verdens første serieproduserte sportsbil som går på diesel. Audi TT 2.0 TDI quattro er en rask sportsbil med en uhyre dynamisk motor og et lavt forbruk.

Den toliters TDI-motoren er helt nyutviklet og blir tilgjengelig både i coupé-versjonen og i roadster-utgaven av Audi TT. Den kompakte dieselsportsbilen har 170 Hk og et dreiemoment på 350 Nm. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/ går unna på 7,5 sekunder.

Drivstofforbruket er langt under det man forventer av en sportsbil. Coupé-versjonen bruker 0,53 liter diesel per mil. Roadsteren har litt større luftmotstand, men er likevel logget til rekordlave 0,55 liter per mil.

Audi har i mer enn to tiår vært ledende i utviklingen av avanserte og effektive dieselmotorer for personbiler. Racerbilen Audi R10 ble i 2006 den første dieselbilen som noen gang har vunnet 24-timersløpet i Le Mans, en bedrift som ble gjentatt året etter. Nylig viste Audi også en kommende dieselversjon av supersportsbilen Audi R8, utstyrt med en V12 TDI-motor.

Audi TT 2.0 TDI quattro kommer til Norge i august. Prisen er ikke klar foreløpig.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.