Kjetil Andre Aamodt på frimerke

{mosimage}

Posten feirer Norges Skiforbund 100 år med nye frimerker. Kjetil André Aamodt og Espen Bredesen får representere hver sin skigren på to av merkene.


Gjennom hundre år har Norges Skiforbund gjennom tiltak som distansemerker og turrenn gitt et betydelig bidrag til økt forståelse for friluftsliv. På elitenivå har forbundet gitt Norge mange stolte øyeblikk, noe frimerkene også gjenspeiler.

– Når vårt nest største særforbund feirer 100-årsjubileum, er det klart vi må markere dette med en egen frimerkeutgivelse. Skiforbundet har gitt oss mange idrettsgleder opp gjennom historien, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.
{mosimage}
Fire frimerker
Kjetil André Aamodt er den alpinisten som har vunnet flest medaljer i internasjonale mesterskap. Han har til sammen 20 VM- og OL-medaljer, derav fire OL-gull og fem VM-gull. Motivet på det ene frimerket viser Kjetil André Aamodt under OL i Salt Lake City i 2002.

Espen Bredesen vant gull i normalbakke og sølv i storbakke under OL på Lillehammer i 1994. Han forbedret verdensrekorden i skihopp to ganger, i 1994 og i 1997. Bredesen er verdensmester, og har vunnet hoppuken og verdenscupen. Bildet på frimerket er fra ski-VM i Trondheim i 1997.

– Jeg synes det er en ære å få komme på frimerke. Det er artig å få denne anerkjennelsen også etter at jeg er ferdig med å prestere, sier Espen Bredesen.

Mye skiglede
Til sammen utgir Posten fire frimerker som markerer Norges Skiforbund 100 år. Skihistorien dokumenteres også gjennom et frimerke med Thorleif Haug som vant gull på 18 km, 50 km og kombinert under de første Olympiske vinterleker i Chamonix i 1924.

Et frimerke viser barn på ski, og står som symbol på skilek og breddeidretten i Norges Skiforbund.

Det er Jørn O. Jøntvedt og Jan Kristian Haavi som har designet frimerkene. Frimerkene er valørløse, men har verdien A-prioritert til og med 20 gram i Norge. De trykkes i rull i et opplag på 5 153 000 frimerker av hver verdi. Frimerkene vil være i salg fra 14. mars.

Fin markering
– Vi er stolte over at Posten ønsker å vektlegge jubileet med fire frimerker. Frimerkene viser glimt fra hele vår virksomhet, både bredde- og toppidrett. Denne frimerkeutgivelsen er sammen med de øvrige aktivitetene vi gjennomfører i jubileumsåret en fin markering av nasjonalidretten vår, sier skipresident Sverre K. Seeberg.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.