Telenors nye THOR 5-satellitt skutt opp

{mosimage}

En vellykket oppskyting av Telenor Satellite Broadcastings nye geostasjonære kringkastingssatellitt THOR 5 ble gjennomført mandag.

Satellitten ble skutt opp fra Baikonur Cosmodrome i Kazakhstan kl 12.34 norsk tid mandag 11. februar og oppskytingen ble erklært som vellykket etter at satellitten som planlagt skilte endelig lag fra den russiske raketten Proton Breeze M klokken 21.56 samme dag.
 
 – Jeg er veldig glad for at THOR 5-oppskytingen ble vellykket, sier Cato Halsaa, leder for Telenor Satellite Broadcasting.

– Jeg vil gjerne takke våre samarbeidspartnere Orbital for gjennomføringen av hele THOR 5-programmet og ILS for en vellykket oppskyting.
 
Flere kringkastingstjenester for Europa
THOR 5-satellitten skal nå gjennomgå omfattende tester i rommet før den flyttes til sin endelige geostasjonære posisjon i 1 grad vest og starter opp kommersielle tjenester. Fra 1 grad vest vil THOR 5 overta alle de kringkastingstjenestene som Thor II nå ivaretar og samtidig gi tilleggskapasitet som både tillater større vekst i Norden og utvidelser mot Sentral-og Øst-Europa.
 
Første satellitt i programmet for erstatninger og utvidelser
THOR 5 er den første nye satellitten som blir skutt opp i Telenor Satellite Broadcastings program for å erstatte og utvide satellittkapasitet, med en total investeringsramme på 2,5 milliarder kroner. Når programmet er sluttført vil Telenor ha doblet sin satellittkapasitet i en grad vest, og lagt grunnlag for både organisk vekst og ekspansjon.
 
Økt behov for kapasitet
– Satellittprogrammet for erstatning og utvidelse viser tydelig Telenors forpliktelser overfor satellittindustrien og vår sterke tro på at satellitter vil fortsette å spille en viktig rolle som distributør av TV-underholdning, sier Cato Halsaa, leder for Telenor Satellite Broadcasting.

– Drevet av HDTV, nye nisjekanaler og ekspansjon i vekstmarkedene øker behovet for høykapasitets distribusjon og med våre nye satellitter blir vi stand til å støtte framtidig vekst hos våre kunder i Europa

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.