Hver 10.ungdom selger sex

{mosimage}

En ny undersøkelse av unges sexvaner viser at hver 10. ungdom har solgt sex. Kjøperne er i hovedsak jevnaldrende.


For flere og flere blir sex en handelsvare på lik linje med klær, alkohol, røyk og andre varer ungdom har bruk for. Og, det er akkurat disse varene som skifter hender mot en seksuell ytelse.
Dette viser en ny stor undersøkelse av ungdoms sexvaner i alderen 14-24 år. I undersøkelsen har 2400 unge svart på om de selger sex, og nesten hver 10.ungdom svarte bekreftende – ja – på dette spørsmålet.

Ikke gamle "griser" som handler sex
Det bildet media skaper og de fleste foreldre forventer, er den eldre mannen som forsøker å lokke datteren til å selge seksuelle tjenester. Dette bildet medfører ikke riktighet ifølge undersøkelsen.
Hele 7 av 10 som selger sex opplyser om at kjøperen er en venn eller bekjent og i samme alder eller med noen års fravik.
Hele 1 av 5 har forsøkt å selge sex til en over 40 år, hvor hovedvekten av disse ligger i øvre sjiktet aldersmessig av de spurte i undersøkelsen.

Betaling av sex
I undersøkelsen kommer det frem at penger er det mest vanlige betalingsmiddelet, men alkohol, røyk, klær, kontantkort og narkotika er også ofte brukte betalingsmidler.

Dette er de  5 mest vanlige betalingsmidlene:

  • Penger 30,6%
  • Alkohol/røyk 16,1%
  • Klær 11,9 %
  • Kontantkort 9%
  • Narkotika 9%

Internett den største salgsplassen
De unges, spesielt jentenes, gjestebøker og i andre internettfora som chatrooms blir ofte bombardert med diverse tilbud fra andre brukere på internett. Nettet er også blitt det mest vanlige sted å både få tilbud om sex og å lage avtalene. Hele 8 av 10 av de spurte i undersøkelsen har opplevd å bli tilbudt sex på nettet.
Det viser seg imidlertid at det er de over 18 som det er mest vanlig for å lage sex avtaler over nett. De under 18 foretrekker å gjøre dette på fest eller via sms på mobiltelefonen.
Det å takke ja til et tilbud om sex er sjeldent noe det blir brukt lang tid på å avgjøre og de fleste beslutninger taes der og da.

Gjennom undersøkelsen viser det seg at det er mange som ser på det å selge sex som noe vanlig ogikke ser på seg selv som prostitiuerte.
Som en av de spurte sier (jente 24år), "Det er en enkel måte å tjene penger på, og så har jeg ikke noe imot sex".

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.