Fullfører kjøpet av TusenFryd

{mosimage}

Parques Reunidos har fullført kjøpet av mer enn 90 prosent av aksjene i selskapet som eier den norske fornøyelsesparken TusenFryd.


Parques Reunidos er Europas nest største fornøyelsesparkoperatør og blant de ledende globale aktørene innen sektoren. Transaksjonen priser TusenFryd til om lag 60 millioner Euro.

– Vi er veldig stolte av dette kjøpet og overbevist om at TusenFryd vil bli et viktig bidrag til vår portefølje, sier Richard Golding, administrerende direktør i Parques Reunidos.

Kjøpet av TusenFryd styrker Parques Reunidos sin tilstedeværelse i det skandinaviske markedet. Selskapet er allerede representert ved to viktige parker: Norges største vannpark Bø Sommarland og Bonbon Land, som er blant Danmarks største fornøyelsesparker. TusenFryd er Parques Reunidos syvende kjøp i Europa i 2007, i tillegg til kjøpet av Palace Entertainment i USA.  

– TusenFryd utmerker seg ved sine stadige fornyelser, sitt høye kvalitetsnivå og lønnsomhet, samt en helt ny generasjon attraksjoner. De mest spennende er ThunderCoaster og SpeedMonster, som begge er berg- og dalebaner i verdensklasse, sier Richard Golding. Med om lag 500 000 årlige besøkende har TusenFryd siden åpningen i 1988 vært en suksess. Parken tilbyr 36 attraksjoner for besøkende i alle aldre og er praktisk lokalisert på Vinterbro rett utenfor Oslo. – Disse kvalitetene gjør TusenFryd til et verdifullt bidrag til Parques Reunidos, sies Richard Golding.

Parques Reunidos driver nå 61 ulike parker i Europa og USA, inkludert fornøyelsesparker, dyreparker, vannparker, taubaner og familieunderholdnings-sentre. Salgstallene for 2008 vil være på mer enn 400 millioner Euro og antall besøkende vil overstige 22 millioner. Parques Reunidos har sterk tilstedeværelse i Spania, Belgia, Norge, Danmark, Italia, Storbritannia og Argentina. Det nylige kjøpet av Palace Entertainment i USA gjør Parques Reunidos til en av de globale aktørene i sektoren.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.