2007 ble Volkswagen-året

Volkswagen ble Norges mest solgte bilmerke også i 2007. Merket seiret på de fleste fronter i Norge i fjor. Passat var den mest populære bilmodellen og Volkswagen gikk også til topps blant firmabileiere og nyttekjøretøyer.

I alt ble det registrert 29.244 nye Volkswagen i fjor og merket oppnådde dermed en markedsandel i Norge på 16,1 prosent. Det er en sterk økning fra året før, da Volkswagens markedsandel var 14,7 prosent. Salget økte med over 6.000 biler i 2007. Volkswagen økte dermed avstanden til sine konkurrenter.
{mosimage}
Som i 2006 var Volkswagen Passat også i 2007 Norges suverent mest solgte bilmodell. Totalt ble det solgt 7.194 nye Volkswagen Passat. Det er kun Volkswagen Golf som har hatt høyere salg i Norge av en enkelt bilmodell.
 
Volkswagen Golf inntok andreplass blant de mest populære bilmodellene i Norge med vel 6.000 nyregistrerte biler. De to mest populære Volkswagen-modellene står dermed alene for over 10 prosent av nybilsalget her i landet.

Volkswagen var det mest solgte bilmerket innefor nyttekjøretøyer i fjor med 9.480 nyregistrerte biler. Det tilsvarer en markedsandel på nær 21,0 prosent og Volkswagen økte dermed avstanden til ned til neste merke også innenfor denne kategorien.

Blant firmabilene har Volkswagen også fosset fram i 2007. Markedsandelen blant firmabiler ble 17,1 prosent i fjor mens den i 2006 var 14,3 prosent. Også blant firmabilene har Volkswagen økt avstanden til de andre merkene. På samme måte som blant personbiler generelt, var Volkswagen Passat og Golf også de to mest populære firmabilene i 2007.

Volkswagen var også det mest populære dieselmerke. Totalt ble det solgt over 17.000 Volkswagen personbiler med moderne dieselmotorer. Dette utgjør 86,3 prosent av alle nye Volkswagen personbiler som ble solgt i fjor.

Totalmarkedet for nye personbiler ble 129.195 biler som gir en økning på 18,3 prosent fra 2006, for nyttekjøretøyer under 3,5 tonn økte salget med 7,0 prosent og endte på 45.608 biler.

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.