Konsert på Herr Nilsen

{mosimage}

PATEYs PIPE  er et av få band i Norge som lever av å spille bluesbasert musikk på klubber og festivaler. Konserter på Molde jazzfestival, Notodden Bluesfestival, Festspillene i Nord-Norge, Drøbak Bluesfestival, Sandnes Bluesfestival, Glommafestivalen, Bodø Blues Review og Atlanterhavsfestivalen inngår blant de siste års festivalengasjementer.
I kveld kan du oppleve dem på Herr Nilsen.

PATEYs PIPE er et band bestående av 4 velkjente musikere som alle har til felles å ha spilt i Bryggerigangen Bluesband. Tilsammen har de bidratt på mer enn 100 plateinnspillinger i Norge med artister som spenner fra Terje Rypdal og Jan Garbarek til Halvdan Sivertsen, Alex, Knutsen og Ludvigsen, R&B Express og Big Chief Jazzband.

{mosimage}Etter at Bryggerigangens LP "Blått Brygg" fra 1979 ble relansert på CD, ble plata kåret til månedens klassiker i Blues Music Club, noe som førte til at "Blått Brygg" var landets 3. mest solgte bluesplate året etter.

Patey´s Pipes konsertrepertoar er basert på blues/funk/ og R&B som også er egnet dansemusikk for et urbant publikum.

Dette er Pateys Pipe:

 

BENT PATEY var med å starte Bryggerigangen Bluesband i 1978, og i forbindelse med gruppas 20-års jubileum, ble LP-platen «Blått Brygg» fra 1979 relansert på CD på Notodden Bluesfestival i 1999. I Blues Music Club ble platen kåret til månedens klassiker, noe som førte til at "Blått Brygg", til tross for sin alder, ble landets 3. mest solgte bluesplate i 2000.  Patey har bidratt på over 30 plateinnspillinger for andre artister, men har også alltid hatt sitt eget prosjekt, med egne låter og varierende besetninger. Tidlig på åtti-tallet turnerte han landet rundt med «Pateys Pipe», sammen med keyboardist Brynjulf Blix, bassist Geir Holmsen og trommeslager Bjørn Jenssen. Senere har en lang rekke andre kjente musikere vært innom dette bandet. I 1983 kom plata «Ocean Front Walk» og Patey ble nominert til Spellemannsprisen som årets komponist. 14 musikere var med på denne plata, og blant dem sangerne Terry Mccullough, Sidsel Endresen og Lynni Treekrem. To år senere kom plata «Bang 85» med blant andre Håkon Iversen: vokal, Blix: keyboards, Øivind Madsen: bass og Paolo Vinaccia: trommer. I 1986 flyttet Patey til Venice Beach, utenfor Los Angeles, og fortsatte med «Pateys Pipe», med amerikansk besetning. Da han vendte tilbake til Oslo syv år etter sin første soloplate «Ocean Front Walk», gikk han i gang med platen «Seven Years» sammen med keyboardistene Blix og Per Kolstad, bassist Øivind Madsen og trommeslager Rune Arnesen.

BRYNJULF BLIX fikk sitt store gjennombrudd som keyboardist i Terje Rypdals gruppe Odyssey på 70-tallet, og spilte også på Rypdals andre plate på ECM.  Forøvrig har Blix bidratt på et utall kjente norske plateugivelser gjennom tidene, og artistene han har samarbeidet med omfatter det meste fra Knutsen og Ludvigsen til Jan Garbarek. Blix har likevel, som de andre i bandet, røtter i blues, og var tidlig ute her til lands med sitt Jimmy Smith inspirerte orgelspill.

FRODE LARSEN
Vokalist, munnspiller, låtskriver og drivkraft i Larsens Last Chance gjennom drøyt ti år (CD i 1994 på Amigo). Vokalist og bassist i Chicago Bound fra 1996 (CD 1998 Blue Mood/Amigo). Har også samarbeidet med Eric Andersen (medvirker bl.a. på flere album), Vidar Busk og  Garasjebandet. Blant en rekke freelanceoppdrag, inngår mange konserter med Good Time Charlie, samt backing av Johnny Dyer og Louisiana Red (Notodden Bluesfestival 1996).

OLAV GUSTAFSSON har vært profesjonell trommis siden 1967. I 10 år bodde han i Berlin, og ble en vellykket studiomusiker med over 150 LP innspillinger på 70-80 tallet. Han reiste tilbake til Norge igjen i 1985 og begynte som trommis med størrelser som Jonas Fjeld Band, Jørn Hoel osv. før bluesen og jazzen tok tak i ham. Her bør bl.a. Reidar Larsen, Vidar Busk, Dr. Bekken og Elmor James Tribute Band nevnes. Internasjonale som Ike Turner, Homesick James, Roy Gaines,Tony Vega Band likeså. Han er fast trommis hos Big Chief Jazzband,  R&B Express og nå i Patey's Pipe.

 

 

Related posts

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.